Acțiuni de conștientizarea și colectare deșeuri electrice în perioada 9 – 12 septembrie la Brașov

Publicat în Braşov acum 2 ani

contribuie si tu la un brasov verde actiuni de constientizarea si colectare deseuri electrice in perioada septembrie la brasovPrimăria Municipiului Brașov organizează campanii de colectare deșeuri electrice de la populație și prin disponibilitatea de vizitare a Caravanei Ecotic (muzeu mobil al deșeurilor electrice). Cele două acțiuni vizează conștientizarea populație în ceea ce privește necesitatea colectării separate a deșeurilor electrice și oferirea de soluții GRATUITE în acest sens pentru cetățenii Brașovului.

Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase (minim 20 kg deșeuri electrice/frigider/aragaz/TV/mașină de spălat, uscătoare de rufe etc.) se va face pe baza programării la numărul de telefon 0742.400.404 (apelabil de luni până duminică, între orele 9.00 – 18.00) sau la email-ul . Pentru comenzi de minim 40 de kg/buc (mașină de spălat, uscător de rufe, frigider sau combină frigorifică) se va oferi o recompensă valorică.

Predarea la punctele temporare de colectare, se va putea face în intervalul orar 11:00 – 18:00

1. Astra – B-dul Saturn – in fata la Galeriile Orizont
2. Centru Civic – în parcarea din fața Sergiana Center
3. Prund – Schei – P-ța Unirii
4. Răcădău – Parcul TRANDAFIRILOR

Fiecare locuitor care va aduce la punctele de colectare deșeuri electrice va fi înscris automat la tombolă, având oportunitatea de a câștiga unul dintre următoarele premii: 1 x cuptor microunde, 3 x mixer bucatarie, 3 x uscător de păr, 6 x trusă de scule. Extragerea va avea loc pe 12 septembrie, ora 14:00 la punctul de colectare Aleea Tiberiu Brediceanu – Caravana ECOTIC.

Caravana ECOTIC se redeschide publicului larg, la Brașov cu ocazia FOV. Aceasta va staționa pe Aleea Tiberiu Brediceanu – sub Tâmpa. in perioada 9-12 septembrie.

 

Caravana este o expoziție mobilă care prezintă diverse tipuri de echipamente electrice și electronice, dezasamblate, în scopul evidențierii conținutului reciclabil și periculos, alături de alte informații utile privind importanța reciclării și valorificării materiilor prime. Proiectul “Caravana ECOTIC” a fost desemnat de Comisia Europeană drept Best Environment LIFE Project în cadrul GREEN WEEK 2018.

via Brașovul Tău

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)