Reciclare deșeuri medicale

Harta Romaniei
AlbaAradArgesBacauBistrita-NasaudBihorBotosaniBrasovBrailaBuzauCalarasiClujCaras-SeverinConstantaCovasnaDambovitaDoljGalatiGiurgiuGorjHarghitaHunedoaraIalomitaIasiBucuresti-IlfovMaramuresMehedintiMuresNeamtOltPrahovaSatu-MareSalajSibiuSuceavaTeleormanTimisTulceaVasluiValceaVrancea

Vezi aici firmele autorizate care colectează deșeuri medicale în România. Foloseste harta alăturată pentru vedea colectorii autorizați de deșeuri medicale în funcție de județele în care își desfășoară activitatea.

  • deseuri medicaleDeșeurile medicale, cum ar fi scutecele, deșeurile sanitare și consumabilele, ar putea fi infecțioase, deci trebuie să fie eliminate prin metode speciale.
  • Fiți foarte atenți atunci când aruncați ace și seringi.
  • Întrebați medicul de familie sau citiți instrucțiunile de pe ambalajele produselor medicale pentru a afla mai multe despre modalitatea de eliminare a deșeurilor medicale.
  • Contactați Consiliul Local și întrebați despre programele de colectare a deșeurilor medicale.

Colectarea, reciclarea și reutilizarea deșeurilor medicale pot conduce la evitarea riscurilor de mediu, protejarea resurselor naturale și pot oferi beneficii economice.

Reciclarea deșeurilor medicale reduce consumul de materii prime și reduce volumul deșeurilor care trebuie duse la groapa de gunoi. Mai puține deșeuri medicale la groapa de gunoi însemna emisii reduse de gaze cu efect de seră și mai puțini combustibili fosili arși.

Află unde sunt centrele de colectare a deșeurilor medicale din orașul tău.