Greenpeace solicită înlocuirea măștilor de unică folosință cu măști reutilizabile

Publicat în Recomandari acum 3 ani

Gestionarea inadecvată a acestei avalanșe de plastic, pentru a preveni Covid-19, ar putea duce la alte boli.

Greenpeace, cu sprijinul experților în sănătate din întreaga lume, solicită înlocuirea măștilor de unică folosință cu măști reutilizabile, care pot fi dezinfectate în mod corespunzător. Acest lucru ar putea proteja mediul de poluare, precum și populația.

Potrivit unui studiu Environmental Science & Technology, folosim aproximativ 129 de miliarde de măști de unică folosință și 65 de miliarde de mănuși de unică folosință în fiecare lună în timpul pandemiei. Studiul constată că acest lucru nu numai că a cauzat o contaminare pe scară largă a mediului, dar prezintă, de asemenea, un risc semnificativ pentru sănătatea publică, deoarece aceste deșeuri sunt un vector de contaminare cu noul virus, care poate rămâne ascuns și activ timp de 3 zile pe suprafața acestor materiale.

Organizația Națiunilor Unite avertizează, de asemenea, cu privire la pericolul reprezentat de gestionarea inadecvată a deșeurilor medicale infectate, deoarece deșeurile medicale pot fi aruncate atât în mediu, cât și în mediul urban, ceea ce duce la riscuri pentru sănătatea publică. De asemenea, ei avertizează cu privire la riscurile arderii sau incinerării deschise cu eliberarea toxinelor în mediu și transmiterea secundară a bolilor la om. Alte deșeuri pot ajunge în surse de apă și pot crește poluarea fluvială și marină.

Cu doarr câteva săptămâni în urmă, mai mult de 130 de profesioniști din domeniul sănătății din douăzeci de țări au semnat o declarație care să se asigure că pungile și ambalajele reutilizabile pot fi utilizate în condiții de siguranță pe timpul pandemiei.

Află unde sunt centrele de colectare PET sau centrele de colectare plastic în orașul tău.

Află unde sunt centrele de colectare a deșeurilor medicale din orașul tău.

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)