Măștile de unică folosință ar putea fi reciclate pentru a face drumuri

Publicat în Recomandari acum 3 săptămâni

masti de unica folosintaPandemia ne-a lăsat cu încă o problemă care nu trebuie ignorată – milioane de măști de unică folosință sunt aruncate necorespunzător la coșul de gunoi sau, mai rău, pe stradă, lucru care provoacă încă o modalitate de poluare asupra planetei noastre.

Măștile chirurgicale de unică folosință se dovedesc a fi un pericol mortal pentru animale sălbatice – de la păsări și creaturi marine până la mamifere terestre. Astfel că, măștile pot reprezenta un pericol de sufocare pentru animale dacă sunt mestecate, scrie publicația americană Huffington Post.

Potrivit grupului de acțiune Waste Free Oceans, măștile din plastic – precum cele albastre chirurgicale care au devenit utilizate în mod obișnuit – pot dura 450 de ani pentru a se descompune în natură. Întrucât milioane sunt aruncate în fiecare zi, este foarte important să găsim o modalitate de a le reutiliza.

Cercetătorii de la Universitatea RMIT din Melbourne, Australia, au descoperit că măștile de unică folosință ar putea fi de fapt reciclate pentru a face drumuri.

Studiul lor a constatat că, pentru a constui un km de drum cu două benzi, ai nevoie de aproximativ 3 milioane de măști, împiedicând 93 de tone de deșeuri să ajungă la groapa de gunoi.

via Wall Street

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)