Reciclare substanțe periculoase

substante periculoaseVezi aici toate firmele autorizate care colectează substanțe periculoase în România

Deschide un dulap din bucătărie, atelier sau garaj și citește câteva etichete ale produselor folosite. În cazul în care conțin cuvintele atenție, prudență, pericol sau otravă, ele pot conține materiale care sunt periculoase pentru tine, pentru familia ta și pentru mediul înconjurător dacă nu sunt folosite sau eliminate în mod corespunzător.

Articole de uz casnic deseuri periculoase includ: vopsea pe baza de uleisau latex, spray-uri de vopsea, diluant de vopsea, lacuri, substașe pentru etanșare, spray-uri de gândaci, insecte și rozatoare, îngrășăminte, pesticide, erbicide, spray-uri cu aerosoli, produse de curățenie, termometre cu mercur și termostate, lac de unghii și acetonă, combustibili, azbest, lichid de frână, ulei auto, toner de imprimantă, baterii, solvenți, lipici, ciment, becurile fluorescente, seringi, medicamente, echipamente care conțin substanțe care afectează stratul de ozon, de exemplu, frigidere.

Nu aruncați aceste materiale la gunoi, în canalizare sau pe sol. În schimb, folosiți-le sau duceți-le unul din centrele de colectare pentru materiale și substanșe periculoase.

S-a remarcat o creștere bruscă și dramatică a numărului de substanțe chimicepericuloase, în special produse farmaceutice, în pânzele freatice, râuri, lacuri și oceane.

Folosiți aternative mai puțin toxice la produsele pe care le folosiți.

Produsele care conțin substanțe periculoase nu sunt gunoaie obișnuite. Protejați-vă familia și mediul înconjurător eliminând aceste substanțe din gospodărie în mod corespunzător.

Află unde sunt centrele de colectare a substanțelor periculoase din orașul tău.