Reguli de colectare a deșeurilor în cazul persoanelor cu COVID-19

Publicat în Recomandari acum 3 ani

Există reguli speciale de colectare a deșeurilor în gospodăriile persoanelor confirmate cu COVID-19 sau a celor aflate în izolare ori carantină la domiciliu, potrivit unei informări a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerului Sănătății și Institutului Național de Sănătate Publică.

Astfel, în ceea ce privește deșeurile produse în locuințe în care persoanele sunt confirmate pozitiv sau suspectate și se află în izolare la domiciliu, pentru colectarea acestora se vor folosi cel puțin doi saci din plastic, unul în interiorul celuilalt, sau în număr mai mare, în funcție de rezistența acestora. De asemenea, se arată în informarea transmisă direcțiilor de sănătate publică  de reprezentanții celor două ministere, nu se face colectarea separată a deșeurilor, toate deșeurile generate într-o locuință se pun împeună. Se închide/se înnoadă fiecare sac folosind dacă este posibil mănuși de unică folosință, sacii nu se zdrobesc și nu se comprimă și se blochează accesul animalelor de companie la spațiile în care se află sacii cu deșeuri.

Deșeurile vor fi colectate, în continuare, de operatorul de salubritate, la fel ca și în cazul locuințelor în care nu există persoane confirmate cu COVID-19.

via Ziarul Teleormanul

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)