Şomcuta Mare. În cazul în care populaţia nu face sortarea deşeurilor, Drusal nu va colecta deşeurile

Publicat în Maramureş acum 3 săptămâni

Colectarea selectiva a deseurilorActivitatea de colectare selectivă a deşeurilor a fost implementată de către DRUSAL SA în toată zona de operare, programele de operare fiind stabilite atât pentru zonele de blocuri, cât şi pentru zonele de case. În localităţiile pe care le deserveşte a fost introdus un program de colectare selectivă a deşeurilor adaptat fiecărei comunităţi în funcţie de nevoile acestora. Acest program a fost realizat în parteneriat cu  autorităţiile locale.

Colectarea selectivă a deşeurilor nu este un proces care să depindă de un singur actor, responsabilitatea fiind a tuturor celor implicaţi, respectiv a operatorului de salubritate, a populaţiei, a administraţiilor locale şi a organizaţiilor care preiau deşeurile şi le valorifică.

În cazul în care populaţia nu face selectarea deşeurilor, operatorul de salubrizare nu va colecta deşeurile. Pentru gunoiul menajer trebuie utilizată pubela de culoare verde. În pubela verde nu are ce căuta: hârtie, lemn, cauciuc, deşeu din metal, cenuşă iarbă, leşuri, nisip. Pubela galbenă este utilizată pentru material plastic şi metal. Pentru deşeuri din sticlă, se vor folosi containerele tip igloo, amplasate în fiecare localitate.În următoarea perioadă, vor fi distribuite pubele negre cu capac albastru ce vor fi utilizate pentru deşeuri din hârtie şi carton.

Gheorghe Ioan Buda, primarul oraşului Şomcuta Mare spune: „Un reprezentant al primăriei cu atribuţii pe linie de salubrizare participă, în această perioadă, la activităţile de colectare a deşeurilor de la populaţie şi oferă explicaţii despre modul corect de selectare al deşeurilor. Vă rugăm să ţineţi seama de aceste informaţii şi să trataţi cu seriozitate procesul de selectare. De modul de recepţionare al deşeurilor va depinde şi în continuare tariful pe care îl plătim fiecare pentru acest serviciu. Mulţumim pentru înţelegere şi colaborare!”.

În alte localităţi selecţia deşeurilor este implementată de mai mult timp, însă rezultatele sunt minime. Oamenii depun gunoiele cum le vine la îndemănă. Prea puţin sunt cei care respectă informaţiile primite de autorităţi. Probabil va trece mult timp până când vom ajunge la nivelul celor din Vest. Autorităţile iau măsuri în acest sens, însă populaţia trebuie să coopereze şi să conştientizeze de necesitatea colectării selectivă a deşeurilor.

via Informatia Zilei

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)