Campanie de colectare a deșeurilor periculoase în Alba

Publicat în Alba acum 2 ani

deseuri periculoaseÎn perioada 01 februarie – 03 martie se desfăşoară o campanie dedicată colectării deșeurilor periculoase, organizată de către operatorul Asocierea RER VEST RETIM și ADI Salubris Alba, în toate localităţile din zona 2 a județului Alba.

La Cugir și Vinerea, colectarea va avea loc după următorul program:01-02. 02.2022- Vinerea, intersecția străzilor Codrului și Deal (după podul peste raul Cugir)- 8.30-16.3003-04.02.2022- Cugir, Str. Narciselor, zona Stadion, Parc-8.30-16.30

CINE poate preda deşeuri periculoase din menajer?

Cetățenii din localităţie menţionate mai sus pot depune prin aport voluntar și gratuit deșeurile periculoase din menajer în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate în tabelul de mai jos.

CE se poate preda în cadrul acestei campanii?

DEŞEURILE PERICULOASE din menajer sunt:ambalaje care conţin reziduuri de substanţe periculoase sau sunt contaminate cu substanţe periculoase– ambalaje metalice care conţin o matrică poroasă solidă formată din materiale periculoase (ex. azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanţi, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in altă parte),– materiale de lustruire şi îmbrăcăminte de protecţie contaminate cu substanţe periculoase–vopsele, cerneluri, adezivi şi răşini cu conţinut de substanţe periculoase– baterii şi acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii şi acumulatori nesortate conţinând aceste baterii– solvenţi, acizi, alcali– uleiuri şi grăsimi, altele decât cele comestibile– detergenţi cu conţinut de substanţe periculoase– spray-uri de vopsea, spumă– deşeuri din lemn cu conţinut de substanţe periculoase,– pesticide– deşeuri de vopsele şi lacuri cu conţinut de solvenţi organici sau alte substanţe periculoase.

CE NU se poate preda în cadrul acestei campanii?

NU se preiau alte categorii de deșeuri : reziduale, reciclabile, de construcții, vegetale,voluminoase

NU se colectează deșeurile de echipamente electrice, electronice și electrocasnice,

În perioada 01 februarie – 03 martie se desfăşoară o campanie dedicată colectării deșeurilor periculoase, organizată de către operatorul Asocierea RER VEST…

via Ziarul Apulum

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)