Campanie de colectare deșeuri electrice și electronice la Arad în perioada 28 februarie-20 aprilie

Publicat în Arad acum 2 ani

„Orașe Curate – Arad” este denumirea campaniei de mediu care se desfășoară în perioada 28 februarie-20 aprilie în municipiul Arad, în cadrul „Curăţeniei generale de primăvară”. Potrivit Primăriei, „campania vizează preluarea gratuită a tuturor aparatelor ieșite din uz care funcționau cu ajutorul bateriilor sau pe bază de curent, la priză, respectiv: frigider, fier de călcat, mașină de spălat, televizor, computer, telefon mobil, radio-casetofon, cameră video, cuptor cu microunde etc. Arădenii au opțiunea de a recicla aceste tipuri de deșeuri, în mod gratuit, prin intermediul unei comenzi telefonice de preluare de la domiciliu a deșeurilor DEEE la următoarele numere de contact: 0751-302-123 sau *7711.”

5 puncte fixe

În cadrul aceleiaşi campanii, arădenii au ocazia de a recicla deșeurile electrice prin predare la punctele de colectare de pe raza municipiului Arad. În 2 aprilie, între orele 9:00-15:00, se pot preda deșeurile de echipamente electrice și electronice către voluntarii ECOTIC la următoarele puncte: *Zona Alfa, în spatele magazinului Carrefour, lângă Biserică; *Zona Micălaca, Piața Mioriței, în spatele blocului 129; *Zona Vlaicu, la fosta Piață Agroalimentară; *Zona Aradul Nou, pe Calea Timișorii nr. 39, în parcarea din fața magazinului Lanțul; *Zona Grădiște, în spatele Școlii Generale Aron Cotruș.

Tombolă

Ca de fiecare dată, se va organiza și o tombolă cu premii pentru cetățenii care predau deșeurile DEEE în cadrul acestei campanii de mediu. Pentru fiecare 20 kg de deșeuri DEEE cumulate se va acorda un tichet de participare la tombolă, iar la peste 40 kg de astfel de deșeuri se va primi, pe lângă tichetul de participare la tombolă, și o umbrelă. Premiile câștigătoare vor fi trase la sorți și constă în aparate electrocasnice: un aspirator fără sac, un robot de bucătărie, un storcător de fructe, un fier de călcat și 4 mixere verticale.

orase curate

Organizatori

Campania „Orașe Curate – Arad” este organizată de Primăria Municipiului Arad în baza parteneriatului cu ECOTIC, prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, și este dedicată colectării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Detalii cu privire la modul de colectare și regulamentul campaniei sunt disponibile pe www.ecotic.ro.

via Arad Online

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)