Colectarea deșeurilor vegetale din Baia Mare

Publicat în Maramureş acum 2 luni

vegetalePentru că suntem într-o perioadă în care cresc cantitățile de deșeu vegetal, Romeo Dobocan, director executiv ADIGIDM Maramureș ne reamintește regulile după care se ridică acesta din Baia Mare, în special în zona de case. Sunt doi operatori care au obligația să colecteze acest tip de deșeu, în funcție de proveniența sa și cantitatea generată: Drusal, în baza contractului cu ADIGIDM, sau Serviciul Public Ambient Urban (SPAU), aflat în subordinea Primăriei Baia Mare

 Cum se împart responsabilitățile între cele două firme:

Drusal, conform art 13 din caietul de sarcini, are obligația să ridice resturi vegetale din curte(!): frunze, nuiele mărunțite, flori, plante de casă, rumeguș, fân. Acestea trebuie să se încadreze ca volum în limita pubelei de 120 de litri destinată deșeului rezidual. Vor fi ridicate DOAR în ziua în care este programată colectarea deșeului rezidual. Recomandăm ca aceste deșeuri să fie depuse în pubelă. Drusal NU poate să refuze ridicarea acestora. Vă rugăm să ne sesizați orice încălcare a obligației.

SPAU are obligația să colecteze din zona de case deșeurile vegetale din grădini (crengi sau deșeuri vegetale ale căror volum depășesc capacitatea pubelei de 120 litri). Acestea vor fi ridicate în baza unei solicitări telefonice, în ziua din săptămână dedicată cartierului în care locuiți. Nr de telefon pus la dispoziție de SPAU este 0262226407 (luni-joi între orele 8-15, vineri în intervalul orar 8-13)

SPAU va ridica deșeurile vegetale după următorul orar în zona de case:

Luni – Cartier Valea Borcutului (între str Victoriei și zona Livadă)

Marți – Cartier Săsar ( intre străzile Nucului, Victor Babeș și Iuliu Maniu); Cartier Valea Roșie (între străzile I. Maniu și Fierăstrăului)

Miercuri – Cartier Griviței (intre str Fierăstrăului și 8 Martie)

Joi – Cartier Ferneziu și Cartier Firiza

Vineri – Cartier Orasul Vechi ( între străzile Șincai, V.Lucaciu și Horea)

Sâmbătă – Cartier Vasile Alecsandri (zona de case între străzile Republicii, Izvoarele, Mihai Eminescu, Universității, V. Alecsandri)

Duminică – Cartierul Progresul (între străzile V. Alecsandri, Hortensiei, Culturii și 22 Decembrie)

Tot SPAU are obligația să ridice toate deșeurile vegetale din zona punctelor comune de colectare! SPAU poartă responsabilitatea încălcătii programului de ridicare pentru deșeurile care-i revin în sarcină!

via Maramedia

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)