Constanța. Persoanele fizice pot solicita ridicarea gratuită a deșeurilor voluminoase la dispeceratul SC Polaris M Holding

Publicat în Constanţa acum 2 ani

volumPrimăria Municipiului Constanța amintește constănțenilor faptul că persoanele fizice pot solicita ridicarea gratuită a deșeurilor voluminoase la dispeceratul SC Polaris M Holding SRL, utilizând numărul de telefon 0241/548.600.

În acest fel, se va evita supraaglomerarea și încărcarea containerelor sau depozitarea în imediata apropiere a platformelor ori pe terenurile virane aflate în apropierea locuințelor, fapt care atrage depunerea altor deșeuri. În acest fel, zonele în cauză se transformă în adevărate focare de infecție.

Amintim că depozitarea sau abandonarea pe domeniul public al municipiului Constanța a deșeurilor constituie contravenție și se sancționează conform prevederilor Legii 211/2011 privind gestionarea deșeurilor se sancționează cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru persoanele fizice.

De asemenea, nu trebuie ignorat faptul că persoanele surprinse că poluează mediul înconjurător prin depozitarea necontrolată a deșeurilor riscă amenzi de 30.000 de lei și măsura complementară a confiscării autovehiculului folosit pentru săvârșirea contravenției, în conformitate cu Hotărârea de Guvern 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

via Constanta News

 

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)