Continuă campania pentru colectarea deșeurilor voluminoase și periculoase, organizată de ADID Timiș și Retim Ecologic Service SA

Publicat în Timiş acum 3 ani

Cetățenii din zona 0 Ghizela, localitățile Boldur, Brestovăț, Chevereșu Mare, Coșteiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare și Victor Vlad Delamarina, pot depune, până la data de 15 martie 2021 deșeuri periculoase prin aport voluntar în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate mai jos.

Cetățenii din zona 0 Ghizela, localitățile, Recaș, Balinț, Bara, Belinț, Bogda, Boldur, Brestovăț, Chevereșu Mare, Costeiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare și Victor Vlad Delamarina, pot depune, până la data de 23 martie 2021 deșeuri voluminoase, prin aport voluntar în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate mai jos.

CE se poate preda în cadrul acestei campanii

DEŞEURILE PERICULOASE sunt: 

ambalaje care conţin reziduuri de substanţe periculoase sau sunt contaminate cu substanţe periculoase

ambalaje metalice care conţin o matrica poroasă solidă formată din materiale periculoase (ex. azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanţi, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in altă parte),

materiale de lustruire şi îmbrăcăminte de protecţie contaminate cu substanţe periculoase

vopsele, cerneluri, adezivi şi răşini cu conţinut de substanţe periculoase

baterii şi acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii şi acumulatori nesortate conţinând aceste baterii

solvenţi, acizi, alcali

uleiuri şi grăsimi, altele decât cele comestibile

detergenţi cu conţinut de substanţe periculoase

butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu conţinut de substanţe periculoase

deşeuri din lemn cu conţinut de substanţe periculoase,

pesticide

deşeuri de vopsele şi lacuri cu conţinut de solvenţi organici sau alte substanţe periculoase.

DEŞEURILE VOLUMINOASE sunt: 

mobilier, comode, mese de cafea, de toaletă, decorative

mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice

covoare, carpete, preșuri

canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete,saltele

oale

ceasuri

perdele, draperii

dulapuri de baie, suporturi prosoape

lustre, tablouri

obiecte sanitare, căzi, vase de toaletă, robineți, cabine de duș, suporturi, baterii sanitare, chiuvete, bideuri, capace vase de toaletă, lavoare, rezervoare de apă pentru vase de toaletă

obiecte mari de folosință îndelungată precum : calorifere fontă, calorifere aluminiu, uși, tocuri de uși şi tocuri de geamuri, etc

ATENŢIE!

Deșeurile voluminoase nu trebuie amestecate cu alte categorii de deșeuri (reziduale, reciclabile, de construcții, etc.).

Deșeurile periculoase nu trebuie amestecate cu alte categorii de deșeuri (reziduale, reciclabile, de construcții, etc.)!

Nu se colectează în cadrul acestor campanii deșeurile electrice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, computere, etc.)!

Deșeurile voluminoase și periculoase se păstrează în gospodărie până în momentul aducerii voluntare la punctul de colectare și nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare.

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)