Este posibil ca în viitorul apropiat să plătim taxe usturătoare dacă nu vom recicla corect deșeurile

Publicat în Recomandari acum 1 an

pubela gorjEste posibil ca în viitorul apropiat să plătim taxe usturătoare dacă nu vom recicla corect deșeurile. ,,Plătești cât arunci”, așa sună Proiectul de lege care prevede taxe mari pentru cei care nu selectează resturile menajere sau provenite din construcții.

6 parlamentari au inițiat Proiectul de lege care propune taxe mai mari pentru deșeurile nereciclate. Astfel, se propune un tarif diferențiat în funcție de gunoiul pe care le realizează o gospodărie, iar în cazul în care acestea este reciclat să se plătească mai puțin către operator.

O altă prevedere a proiectului constă în posibilitatea Primăriilor de a căpăta dreptul să impună plata taxei de gunoi inclusiv gospodăriilor în care nu locuiește nimeni și care nu au încheiat un contract cu furnizorul de salubritate.

Nu puțini sunt cei care visează la o țară cu adevărat europeană, deci mai curată și sunt de acord cu aplicarea unor taxe pentru nereciclarea resturilor.

Nu toți sunt însă mulțumiți că este posibil ca pe viitor să scoată mai mulți bani din buzunar.

România avea obligația de a atinge o rată de reciclare și reutilizare a deșeurilor de 50% până în anul 2020, țintă care a fost ratată. Astfel , inițiatorii Proiectului de lege speră să schimbe situația. Propunerea urmează să fie pusă în dezbatere publică urmând să intre pe ordinea de zi a comisiilor din Senat.

via Litoral TV

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)