Ghidul de colectare a deşeurilor şi calendarul colectării din județul Brașov pot fi accesate de acum mult mai simplu

Publicat în Braşov acum 2 ani

colectare selectiva scoliUnul dintre proiectele celei de-a doua ediţii a Campaniei EcoAtitudine – „Judeţul Braşov reciclează” 2021 – 2022, implementată în judeţul nostru de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „ISO Mediu” (ADI Iso Mediu) este realizarea unei aplicaţii de colectare separată pentru smartphone. Această aplicaţie a fost realizată la jumătatea lunii martie, iar în această perioadă se lucrează la dezvoltarea ei. De exemplu, pentru localitatea Râşnov, cu ajutorul primăriei oraşului şi a operatorului local de salubritate – Goscom Cetatea Râşnov – au fost încărcate graficele de colectare selectivă pentru zonele de case, dar şi alte informaţii utile, printre care Regulamentul de salubritate. Pentru alte localităţi din judeţ, datele sunt în curs de încărcare.

Fără zile încercuite în calendar şi notiţe

Aplicaţia „ARA” poate fi descărcată din Appstore (pentru iPhone) sau Google Play (pentru terminalele cu sistem Android), iar după descărcare, pentru a obţine calendarul reciclării şi alte informaţii utile se cere introducerea străzii pe care locuieşte. După ce este urmat acest pas, utilizatorul poate vedea în ce zile se ridică diferitele categorii de deşeuri de pe strada lui, dar primeşte şi notificări ce conţin informaţii despre colectarea selectivă. De asemenea, aplicaţia conţine şi un ghid ar reciclării, prin care este explicat ce tipuri de deşeuri se aruncă în fiecare pubelă. Aplicaţia are şi o secţiune „Cereri şi ajutor”, unde cetăţeanul poate adresa întrebări legate de următoarea colectare sau poate solicita pubele.

  • Ghidul de colectare a deşeurilor şi calendarul aferent colectării pot fi accesate de acum mult mai simplu. Aplicaţia mobilă ARA conţine toate aceste informaţii şi le face mult mai simplu de accesat. Pin instalarea acestei aplicaţii, nu mai este nevoie de notiţe, de încercuirea unor zile în calendar, pentru că toate informaţiile sunt «la un clik distanţă»”, a explicat preşedintele ADI ISO Mediu, Liviu Butnariu, citat de bzb.ro

via Monitor de Făgăraș

Etichetat cu: , , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)