Pitești. Salubritate 2000 S.A. colectează deșeurile din hârtie/carton, de la abonații casnici din cartierul Trivale!

Publicat în Argeş acum 2 ani

deseuriMâine, 08 noiembrie, Salubritate 2000 S.A. colectează deșeurile din hârtie/carton, de la abonații casnici din cartierul Trivale! Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.

Exemple de deșeuri din material de tip hârtie/carton, care se pot recicla: ambalaje din hârtie/carton de la alimente, cutii din carton de la încălțăminte, cutii de la detergenți/cosmetice, cofraje pentru ouă, pungi din hârtie, hârtie de împachetat/ambalat, hârtie printată, facturi, ziare, reviste, cataloage de promovare, hârtie pentru corespondentă, calendare etc.

Nu se reciclează la hârtie/carton: hârtie contaminată cu resturi alimentare/ulei/grăsimi/vopsea/detergent lichid, hârtie cerată, bonuri fiscale, lavete de unică folosință de hârtie și hârtie igienică (cu excepția tubului de carton din interior) etc.

Cum aruncăm ambalajele din material de tip hârtie/carton?

-Ne asigurăm că ambalajele sunt curate și uscate!

-Le mărunțim/presăm cât mai bine posibil, pentru a ocupa cât mai puțin spațiu!

-Nu aruncăm ambalaje murdare de resturi alimentare!

Contaminarea deșeurilor cu resturi alimentare face ca procesul de reciclare să devină mult mai greu sau, de cele mai multe ori, imposibil. Dacă un ambalaj este contaminat, adică murdar de resturi alimentare (ex. cutiile de pizza) va trebui separate prin rupere sau tăiere:

-partea curată, necontaminată, o punem împreună cu deșeurile din hârtie/carton;

-partea murdară, contaminată, o punem la compost sau împreună cu deșeurile reziduale.

Deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă pot fi aduse și în centrul de colectare a deșeurilor situat în Pitești, strada Dârzu (fostă Caporal Dogaru), nr. 12C sau în punctul de depozitare temporară din Târgul din Vale, nr. 25.

Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului Salubritate 2000 SA, la următoarele contacte: dispecerat: 0248/636535, tel: 0248/636886, fax: 0248/215308, e-mail: .

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)