Procentul de precolectare corectă a scăzut de la 74.14% în luna februarie, la 51.14% în luna martie la Oradea

Publicat în Bihor acum 2 ani

Incinte deseuri menajere Oradea xPrimăria Municipiului Oradea a continuat campania de verificare a modului de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile și biodegradabile de către utilizatorii serviciului public de salubrizare și în luna martie. Astfel, au fost efectuate controale prin patrule mixte compuse din reprezentanți ai Primăriei Municipiului Oradea, S.C. RER VEST S.A și S.C. ECO Bihor, cu sprijinul Poliției Locale a Municipiului Oradea la utilizatorii serviciului public de salubrizare ( persoane fizice) situați pe 93 străzi din zona de dealuri, Ioșia, Cantemir  precum și la 100 asociații de proprietari din cvartalele de locuit din Velența, Ioșia și Nufărul.

În urma controlului efectuat la fracția de deșeu reciclabil, 779 de utilizatori au scos recipienții /sacii în vederea colectării și transportului de către operatorul de salubritate, toate deșeurile fiind corect selectate.

Procentul de selectare corectă a deșeurilor biodegradabile din zona de case în luna martie a înregistrat o ușoară creștere ajungând la 67.62%  față de 65.28% cât a fost în luna februarie.

Totodată, au fost verificate 176 de asociații de proprietari.

Procentul de precolectare corectă a scăzut de la 74.14% în luna februarie, la 51.14% în luna martie.

În urma controalelor efectuate, Poliția Locală a aplicat 177 sancțiuni persoanelor fizice și 54 sancțiuni asociațiilor de proprietari care nu au respectat regulile de colectare selectivă a deșeurilor menajere.

“Primăria Municipiului Oradea dorește să mulțumească tuturor utilizatorilor serviciului de salubrizare menajeră care au înțeles și au aplicat corect regulile de colectare selective. Atragem atenția locuitorilor asupra faptului că toate categoriile de utilizatori ai serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de locatari, agenți economici, instituții publice) au obligația legală de precolectare separată a deșeurilor pe care le-au generat în propria gospodărie sau ca urmare a activităților lucrative pe care le desfășoară, în recipientele distinct inscripționate asigurate de operatorul serviciului”, a precizat Adina Popa, director adjunct al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Oradea.

Ghidul de colectare distribuit de S.C. RER VEST S.A. poate fi consultat și în format electronic accesând link-ul https://rervest.ro/utile/ghid-de-colectare/. Pentru informații suplimentare cu privire la colectarea selectivă și la nerespectarea drepturilor/obligațiilor contractuale, utilizatorii serviciului de salubrizare pot apela serviciul de dispecerat al prestatorului SC RER VEST SA la unul dintre următoarele numere de telefon :

0374885693 – Program telefonic (Luni – Vineri) 07:00 – 19:00,

0259433195 – Program telefonic (Luni – Duminică) 19:00 – 07:00,

0259433195 –  Program telefonic (Sâmbătă – Duminică) 07:00 – 19:00.

via Oradea În Direct

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)