Programul de colectare a deșeurilor vegetale din Iași

Publicat în Iaşi acum 3 ani

Campania firmei Salubris Iași a stabilit un grafic pentru colectarea deșeurilor vegetale în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie 2020. În acest an, programul împarte municipiul Iași în zece zone, acestea beneficiind două zile pe lună de acest serviciu. De asemenea, ieșenii pot aduce gratuit aparatele electrice stricate sau nefolosite, până pe 13 octombrie 2020, la mai multe puncte de colectare din oraș

Salubris SA, firma de salubritate a municipalității, preia gratuit deșeurile vegetale strânse de locuitorii orașului odată cu începerea activităților de curățenie de toamnă. Astfel, în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie 2020, de două ori pe lună, în zece zone din municipiul Iași, angajații Salubris SA vor ridica deșeurile din grădini și spații verzi depozitate separat: iarbă, frunze, nuiele, plante și crengi mărunțite. Conducerea Salubris SA Iași recomandă ieșenilor care locuiesc în gospodării individuale să depoziteze deșeurile vegetale lângă pubela proprie.

„Deșeurile verzi trebuie depozitate separat, lângă pubela proprie, în cazul gospodăriilor individuale sau la punctul de colectare, lângă recipientele pentru deșeuri municipale, în cazul asociațiilor de proprietari sau locatari”, au precizat reprezentanții Salubris SA Iași.

Arderea deșeurilor vegetale este interzisă prin lege

De reamintit faptul că, ieșenii au obligația să predea deșeurile vegetale operatorului de salubritate. Totodată, legea interzice arderea sau incinerarea de resturi vegetale pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului, cât și pe terenuri proprietate privată. Salubris SA Iași vine în sprijinul persoanelor care domiciliază la gospodării individuale în Iași, oferind posibilitatea preluării în mod gratuit a deșeurilor vegetale sau cea a predării acestora la Centrul Municipal de Colectare Iași, situat în stradela Grădinari nr. 26.

Deșeurile de echipamente electrice și electronice sunt colectate gratuit de Salubris SA Iași
De asemenea, o altă campanie de colectare a deșeurilor lansată de Primăria Iași, Salubris și Asociația Română pentru Reciclare – RoRec permite ieșenilor să scape gratuit de echipamente electrice și electronice (DEEE) stricate sau neutilizate. În perioada 1 septembrie – 13 octombrie 2020 s-au deschis șapte puncte de colectare provizorii în mai multe zone din Iași: str. Vasile Lupu nr. 8 (Tătărași), str. Tabacului nr. 18 (Alexandru cel Bun), Bld. Poitiers nr. 20-22 ( Frumoasa), str. Petre Țuțea nr. 2 (Nicolina), Șoseaua Păcurari nr. 34 (Păcurari) și la centrul permanent de Colectare DEEE din Iași, str. Pompei nr. 3 (Podul de Piatră).

Campania de toamnă pentru curățenie va ajuta la creșterea nivelului de conștientizare a populației privind importanța colectării deșeurilor electrice și a reciclării responsabile. Ieșenii care nu pot transporta acest tip de deșeuri la unul dintre punctele de colectare deschise în această perioadă, pot apela Serviciul Local de Colectare Iași, care asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție.

Alte tipuri de deșeuri colectate în Iași: 

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)