RER SUD, îndemn către buzoieni: Colectaţi separat ambalajele produselor pe care le cumpăraţi pentru masa de Paşte!

Publicat în Buzău acum 3 ani

rer sudExperienţa anilor trecuţi arată că în spatele marilor sărbători, se află cantităţi semnificative de deşeuri alimentare şi reciclabile aruncate de buzoieni. Aşadar, pentru ca ambalajele produselor cumpărate pentru masa de Paşte să fie reciclate este necesar ca acestea să fie colectate separat în sacul galben.

Pentru a evita depozitarea amestecată a deşeurilor, operatorul de salubritate reaminteşte buzoienilor că trebuie să folosească sacul galben pentru depozitarea tuturor categoriilor de deşeuri reciclabile de hârtie, carton, plastic, doze de aluminiu, conserve metalice. Sacii galbeni se vor depozita la platforme sau în faţa casei, de unde vor fi ridicaţi de către maşini speciale şi transportaţi la staţia de sortare şi mai apoi către fabricile de reciclare.

Cum depozităm corect şi rapid deşeurile?

  • Ambalajele produselor cumpărate trebuie puse în sacul galben. Orice tip de ambalaj trebuie pus în sacul galben curat, spălat, pliat şi/sau turtit!
  • Resturile alimentare trebuie puse în orice alt sac menajer în coşul de la bucătărie
  • Deşeurile de sticlă trebuie puse în containerul verde de lângă platforme sau pot fi colectate la solicitare de la cetăţenii de la case, în fiecare zi de marţi.

“Este important să fim responsabili şi civilizaţi în permanenţă, însă mai cu seamă în perioade în care avem un consum mai mare de produse, ale căror ambalaje ajung amestecate cu deşeuri alimentare în coşul de gunoi al fiecărei gospodării. Dorim să le reamintim buzoienilor că RER SUD a creat un sistem de colectare separată a deşeurilor, cu maşini alocate fiecărui tip de deşeu în parte, care funcţionează în permanenţă în municipiul Buzău chiar şi în zile de weekend şi zile de sărbătoare. Însă, pentru ca acest sistem să fie eficient este nevoie ca cetăţenii să-şi sorteze deşeurile încă din propria casă şi să le pună în recipientele corespunzătoare. Sacul galben trebuie să fie nelipsit în fiecare locuinţă, fie că vorbim de casă sau apartament şi trebuie folosit eficient şi corect.” – Denisa Hâncu, Specialist Relaţii Publice, RER SUD.

Pentru a avea un oraş curat de Paşte, RER SUD îşi va desfăşura activitatea în această perioada astfel:

Vineri – Vinerea Mare (30.04)

  • Program normal de colectare

Sâmbătă (01.05)

  • Colectare deşeuri de la platforme în 2 ture
  • Ultima etapa de colectare din cadrul campaniei de colectare gratuita a deseurilor voluminoase si DEEE-uri

Duminică – Prima zi Paşte (02.05)

  • Colectare de la platforme în regim de program de weekend.

Luni  – A 2-a zi de Paşte (03.05)

  • Program normal de colectare

via Sansanews.ro

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)