Salco Serv SA avertizează făgărăşenii că nu va ridica gunoiul dacă CL Făgăraş nu va vota majorarea tarifelor

Publicat în Braşov acum 3 ani

În urma comunicatul dat de conducerea Salco Serv SA prin care avertizează făgărăşenii că nu va ridica gunoiul dacă CL Făgăraş nu va vota majorarea tarifelor, reacţiile unor consilieri locali sunt critice la adresa societăţii la care Legislativul este unic acţionar.

CONSILIERUL LOCAL CRISTINA PAICU:

,,Am citit comunicatul Salco Serv și nu am găsit nicăieri scris acolo faptul că Primăria Făgăraș are la ei o datorie foarte mare pentru serviciile prestate, datorie acumulată în timp. Nici faptul că, din cauza scăderii taxei de gunoi la 9 lei/pers/lună, firma a avut venituri mult mai mici în 2020 față de 2019. Nimic.
În schimb, se pune presiune pe Consiliul Local să aprobe majorarea tarifului de la 9 lei/pers/lună cât este acum la 14,5 lei/pers/lună. Practic, să înrobim cetățeanul pentru acoperirea unor găuri.

Centre de colectare deşeuri în Făgăraș

Eu mă întreb așa:
Este vina cetățeanului că Salco Serv are un grad ridicat de îndatorare?
Este vina cetățeanului că Primăria are datorie la Salco Serv?
Este vina cetățeanului că Salco Serv are un management dezastruos?
Este vina cetățeanului pentru neatingerea țintei de 50% gunoi selectat în 2020 ceea ce ar fi dus la mai puține cheltuieli și o taxă mai mică?

Comunicatul Salco Serv arată clar cum Consiliul Local a fost, până nu demult, doar ‘un mijloc’ prin care s-au urmărit cu totul alte interese decât cele ale bunăstării cetățeanului. De aceea fac un apel către colegii mei din Consiliul Local Făgăraș să ne luăm în serios calitatea de acționari, să cerem un audit de urgență, să analizăm cu minuțiozitate bilanțurile Salco Serv pe anii trecuți astfel încât să luăm o decizie corectă. Doar așa putem redresa firma nostră de salubritate.

Legat de faptul că nu se va mai ridica gunoiul din 06 ianuarie, Salco Serv trebuie să ceară aprobare de la Consiliul Local pentru asta iar votul meu este clar împotrivă așa cum voi fi împotriva majorării taxei de gunoi!” explică Cristina Paicu

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)