Salubris preia gratuit de la ieșeni deșeurile vegetale

Publicat în Iaşi acum 7 luni

vegetaleSalubris SA oferă posibilitatea predării în mod gratuit de către ieșeni a deșeurilor vegetale generate în urma toaletării propriilor curți. Aceste deșeuri vor fi depozitate în saci, în limita unui volum echivalent cu o pubelă (circa 240 litri). Beneficiarii pot preda aceste deșeuri vegetale din curți la mașinile Salubris SA, care vor veni într-o aumită zi din săptămână, funcţie de zonă. De exemplu, pentru zona centrală a oraşului, maşinile operatorului de salubritate vor ridica deşeurile vegetale marţea şi joia (o dată la două săptămâni), în Canta se va opera înărima şi a treia zi de vineri din lună, iar în Copou-Sărăriei, în a doua şi a patra zi de joi din lună.

În cazul cantităților de deșeuri vegetale mai mari și care impun alocarea de resurse suplimentare pentru preluare și transport, serviciul se asigură contra cost, în urma unei comenzi ferme din partea beneficiarului. Persoanele fizice din municipiul Iași au posibilitatea de a preda deșeurile vegetale cu titlu gratuit si la Centru Municipal de Colectare Iași situat în stradela Grădinari nr. 26, însă maxim doi metri cubi.

„Reamintim ieșenilor că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 172/ 2005, este interzisă arderea/ incinerarea de resturi vegetale pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului, cât şi pe terenuri proprietate privată.

Rugăm cetăţenii municipiului să respecte modul de depozitare a deșeurilor și contăm pe implicarea lor activă, pentru că numai împreună protejăm mediul și putem conferi oraşului un aspect curat şi frumos”, au transmis reprezentanții societăţii ieşene.

via 7 est

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)