Ambalajele din hârtie nu trebuie să conțină urme de ulei sau de mâncare

Publicat în Recomandari acum 3 ani
hartie reciclata

hartie reciclata

”Containerul de culoare galbenă este prevăzut cu o fantă prin care puteți introduce doar deșeuri reciclabile. De menționat că 𝗱𝗲ș𝗲𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗿𝗲𝗰𝗶𝗰𝗹𝗮𝗯𝗶𝗹𝗲 trebuie 𝘀𝘁𝗿𝗶𝘃𝗶𝘁𝗲 (plastic și metal) sau 𝘁ă𝗶𝗮𝘁𝗲 (carton) înainte de a fi introduse în container”

Pentru că sunt persoane care nu s-au familiarizat cu utilizarea containerelor galbene pentru colectarea deșeurilor reciclabile, am revenit cu o serie de informații care să rezolve această situație.

• Containerul de culoare galbenă este prevăzut cu o fantă prin care puteți introduce doar deșeuri reciclabile. De menționat că 𝗱𝗲ș𝗲𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗿𝗲𝗰𝗶𝗰𝗹𝗮𝗯𝗶𝗹𝗲 trebuie 𝘀𝘁𝗿𝗶𝘃𝗶𝘁𝗲 (plastic și metal) sau 𝘁ă𝗶𝗮𝘁𝗲 (carton) înainte de a fi introduse în container.

• Nu folosiți saci de capacități foarte mari! Sacul în care depozitați deșeurile reciclabile și care urmează să fie introdus în container, trebuie să aibă o capacitate potrivită astfel încât să încapă prin fantă.

• În containerul galben se depun numai deșeuri reciclabile din hârtie, carton, plastic, metal.
1. 𝗵â𝗿𝘁𝗶𝗲/𝗰𝗮𝗿𝘁𝗼𝗻- pungi/ hârtie de ambalat /cutii și alte ambalaje din carton, maculatură (caiete, reviste, cărți, plicuri etc).
2. 𝗽𝗹𝗮𝘀𝘁𝗶𝗰 – pet-uri, ambalaje, caserole, pixuri, pahare, pungi, folie de plastic stretch, tacâmuri, sticle de iaurt, lapte, detergent, balsam, șampon, sucuri, flacoane, caserole, lăzi etc.
3. 𝗺𝗲𝘁𝗮𝗹 – doze din aluminiu, dopuri metalice, spray-uri cosmetice si alimentare, doze și ambalaje din metal și aluminiu, folii și tuburi alimentare, cutii de metal și alte recipiente.

DE REȚINUT!
✅ Ambalajele din hârtie nu trebuie să conțină urme de ulei sau de mâncare.
✅ Tăiați în bucăți cutiile de carton înainte de depozitare.
✅ Clătiți ambalajele din plastic murdare.
✅ Presați/ pliați deșeurile din plastic.

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)