De ce trebuie să reciclăm uleiul uzat? – Centru de colectare ulei uzat Mioveni
Publicat în Argeş acum 2 ani
Aruncarea uleiului de gătit uzat la scurgere sau la gunoi este o practică des întâlnită, foarte nocivă asupra mediului și sănătății noastre. Ajuns în canalizare, deșeul constituie un element dăunător, întrucât se depune pe pereții sistemului de canalizare, ceea ce duce la obturări ale conductelor, miros urât și coroziunea componentelor de canalizare.


În ceea ce privește populația, lucrurile sunt mai greu de urmărit, și trebuie să ne bazăm pe spiritul civic al fiecăruia. Lucrurile încep să se miște, cantitățile de ulei colectat încep să fie din ce în ce mai mari, lucru care nu face decât să ne bucure.
Totuși, ce facem cu el?
Uleiul alimentar uzat este un deșeu care poate fi colectat cu ușurință acasă, de fiecare dintre noi, urmând câțiva pași simpli:
1. lasă uleiul la răcit după ce ai terminat de gătit;
2. strecoară uleiul pentru a elimina impuritățile și resturile de mâncare;
3. pune uleiul strecurat într-un recipient de plastic, metal sau sticlă;
4. mergi cu recipientul la punctul de colectare din oraș, în Piața Dacia, corpul nou, de unde va fi trimis spre reciclare;
!!! ATENȚIE: Nu amesteca uleiul uzat cu apă, uleiuri minerale, ulei de motor, lichid de frână sau transmisie, produse chimice, resturi alimentare sau alte deșeuri deoarece nu mai poate fi reciclat.
via Arges Sport
Etichetat cu: Centru de colectare ulei uzat, Colectare ulei uzat, Mioveni