Punct de colectare pentru uleiul alimentar uzat, la ben­zi­năria MOL din Lugoj

Publicat în Recomandari acum 3 ani

Aruncarea la chiuvetă sau la coșul de gunoi a uleiului alimentar uzat are efecte negative asupra mediului înconjurător. În momentul în care ajunge în sistemul de canalizare, acesta în­fun­dă țevile și produce defecțiuni în sistemele din stațiile de epurare. Pe termen lung, uleiul rezi­dual poluează apele și afectează întregul ecosistem.

Pentru a proteja mediul și a ajuta la scăderea cheltuielilor necesare întreținerii sistemului de canalizare, la Lugoj există un punct de colectare al uleiului alimentar uzat. Cetățenii municipiului îl pot preda la ben­zi­năria MOL, situată pe strada Se­me­­nicului.

MOL România este prima rețea de benzinării care în august 2012 a inițiat un program pentru colectarea de la po­pulație a uleiului alimentar uzat, cu scopul de a contribui la protecția mediului și la educația civică privind acest subiect.

Procedura de predare este foarte simplă. Uleiul colectat într-un recipient trebuie predat personalului din stație. Ulterior, acesta este predat și intră în gestiunea companiei specializate Conceptoil S.R.L, care asigură transportul și predarea cantității colectate la un reciclator autori­zat.

Procesul de reciclare constă în mai multe etape: uleiul colectat trece printr-un proces de purificare, iar după această etapă de eliminare a impurităților, lichidul rezultat ajunge la o uzină de producție. Prin prelucrarea uleiului alimentar uzat se produce biocombustibil (componentă bio pentru motorină).

via Redeșteptarea

Etichetat cu: , , , , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)