Centru pentru colectarea uleiului alimentar uzat, înființat în orașul Năsăud

Publicat în Bistriţa-Năsăud acum 3 ani

ulei uzatPrimăria Năsăud a înființat, în premieră pentru județul Bistrița-Năsăud, un centru pentru colectarea uleiului alimentar uzat. Pentru fiecare 2 litri de ulei uzat dus la centru, cetățenii primesc un recipient cu 500 de ml de detergent de vase.

”Vă anunțăm cu bucurie că, începând de luni, avem la Năsăud un centru de colectare a uleiului alimentar uzat, o premieră județeană cu care putem să ne mândrim! Acest proiect a ajuns să se materializeze datorită unor cetățeni preocupați de comunitate și de protecția mediului înconjurător. Uleiul alimentar uzat, dacă nu este reciclat, ajunge în apă sau sol și devine un factor poluator extrem de puternic cu urmări negative pe termen lung”, a anunțat Primăria Năsăud.

Administrația locală a luat legătura cu o firmă specializată în reciclarea uleiului uzat și a stabilit un parteneriat în beneficiul cetățenilor.

”Astfel că pentru 2 litri de ulei uzat veți primi în schimb un recipient cu 500 de ml de detergent de vase. Am putea vorbi săptămâni în șir despre cum și despre câte ar trebui făcute ca să ne protejăm planeta, dar faptele sunt cele care fac diferența. Cu puțin efort și implicare avem toate șansele ca la sfârșitul anului să putem declara că am salvat de la poluare sute de milioane de litrii de apă! Doar împreună, cu solidaritate, încredere și implicare, vom avea un oraș curat”, a completat Primăria Năsăud.

via Mesagerul de Bistrița Năsăud

Etichetat cu: , , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)