Colectarea separată a deșeurilor va începe și în Sighetu Marmației

Publicat în Maramureş acum 3 ani

Din data de 20 februarie gunoiul va fi colectat selectiv, dă asigurări firma de salubritate din Sighetu Marmației.

În acest sens vor fi distribuite către populație pubele speciale pentru colectarea selectivă , iar la intersecțiile de străzi vor fi amplasate iglu-uri.

În acest moment, rampa de sortare de pe strada Tepliței este folosită ca și teren de transvazare a gunoiului, care o dată colectat de la populație este transportat, în camioane de mare tonaj, la Oradea.

Consiliul Județean a aprobat ca această locație să fie folosită pentru o lună de zile rezolvând astfel, temporar, problema până la identificarea unei alte locații.

”În condițiile în care era extrem de dificil de identificat un teren care să îndeplinească condițiile impuse de mediu această situație de criză a fost depășită cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș. Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, a făcut demersuri să fie folosită platforma betonată de la Stația de Sortare care nu a fost încă dată în folosință. Ne dorim ca în scurt timp să ajungem în situația în care taxa de salubritate să scadă, în prezent aceasta fiind ca și în anul precedent de 14 lei/ persoană. Fac un apel la cetățeni să nu arunce gunoiul pe malurile râului, să manifeste spirit civic, împreună vom depăși și această situație” a precizat viceprimarul Daniela Onița-Ivașcu.

via Radio Cluj

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)