În Sfântu Gheorghe, TEGA a amplasat 16 containere noi în formă de clopot pentru colectarea deșeurilor de hârtie

Publicat în Covasna acum 3 ani

„Mai multe persoane ne-au sesizat că recipientele de colectare selectivă, inclusiv pentru sticlele PET și alte materiale plastice, dar și recipientul rezervat hârtiei, se umplu rapid și că ar fi bine să colectăm aceste materiale separat. Atâta timp cât am colectat deşeurile selective în același timp, containerul comun a fost o soluție bună pentru o vreme, dar am înțeles solicitarea locuitorilor, așa că de acum înainte este posibil să colectăm hârtia separat oriunde în Sfântu Gheorghe”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Unul dintre cele 16 containere a fost plasat la punctul de colectare de pe strada Liliacului, care recent a fost distrus de foc, alte 3 containere noi au fost amplasate în cartierul Gării, 5 în cartierul Olt (Lenin), 2 în centru, 2 în cartierul Simeria și 4 în cartierul Ciucului.

Potrivit lui Máthé László, este îmbucurător faptul că în ultimul an a crescut interesul pentru colectarea deșeurilor din construcții și renovări, ceea ce înseamnă, de asemenea, că sunt necesare noi containere metalice, astfel fiind achiziţionate câte 10 containere de 7, respectiv 5,5 metri cubi. În Sfântu Gheorghe pot fi închiriate containere cu capacități diferite pentru transportul deşeurilor: sac mare de 1 metru cub din rafie (50 lei), container de 4 metri cubi (110 lei), de 5,5 metri cubi (145 lei), şi cel mai mare, de 7 metri cubi (180 lei).

Mai multe informații sunt disponibile pe www.tega.ro.

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)