RETIM: Pungile de plastic de unică folosință – renunțați complet la ele!

Publicat în Timiş acum 3 ani

RETIM lansează o provocare pentru cetățenii din Timișoara și din localitățile județului Timiș, unde societatea de salubrizare activează, cu dorința de a ne schimba câteva obiceiuri care au un impact devastator asupra mediului.

Pungile de plastic de unică folosință – renunțați complet la ele!

Acestea au un impact masiv asupra mediului prin simplul fapt ca nu se descompun.

Folosim și aruncăm trilioane de pungi de plastic pe an (la nivel global). Pe lângă cele câteva tone/an de pungi de plastic aruncate la gropile de gunoi din întreaga lume, aceste deșeuri mai ajung și în ape, mări, vegetație, și aer.

Alternative sănătoase pentru mediu:

Folosiți plase textile reutilizabile. E mai ușor și la îndemână să aveți una în mașină, una la serviciu, una în geantă și una acasă. Sunt mai cochete, mai rezistente, și utile cu adevărat!

Când aveți nevoie de o pungă de plastic, gândiți-vă dacă e într-adevăr nevoie să puneți, spre exemplu, ciorchinele de banane în acea pungă.

Refolosiți pungile pe care le aveți deja în celebra “plasă cu plase”.

După ce ați bifat variantele alternative de mai sus, dacă tot vă rămân pungi și plase din plastic, depuneți-le corect la: pubela/sacul galben.

P.S Da, știm că sacul galben este din plastic, am spus că începem cu pași mici și realiști -este mesajul Retim către locuitorii din județul Timiș.

via Ziua de Vest

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: , , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)