Ambalajul din plastic poate introduce chimicale în alimentele tale

Publicat în Recomandari acum 3 ani

Având în vedere că durabilitatea devine un concept puternic și interesul crescând al oamenilor față de această chestiune ia amploare, majoritatea dintre noi, în lumea modernă, suntem preocupați de amprentele noastre de carbon și de obiceiurile noastre de consum și majoritatea dintre noi am dori să trăim o viață mai durabilă, mai curată și mai ecologică.

Plasticul din ambalajele pentru alimente poate fi una dintre cele mai periculoase modalități de a ne contamina și de a fi expuși la unele dintre riscurile pe termen scurt și lung asociate cu substanțele chimice găsite în ambalajele din plastic. Unele dintre aceste riscuri pot include obezitatea, cancerul, bolile cardiovasculare și alte probleme de sănătate.

Problema materialelor plastice de unică folosință

Produsele din plastic de unică folosință contribuie la aproximativ 40% din cererea de plastic. Materialele plastice de unică folosință cum ar fi ceașca, capacul și paiul pentru cafeaua fierbinte sau sticla de apă sau recipientul din plastic în care vin alimentele – sunt toate de unică folosință înainte de a fi aruncate sau reciclate, fără cale pentru a fi reutilizate din nou, ceea ce înseamnă că vor ajunge în depozitele de deșeuri sau vor intra în mediu ca gunoi.

Ce sunt produsele compostabile?

Compostarea se referă la procesul de producere a compostului prin descompunerea aerobă a materiei organice biodegradabile. Descompunerea este realizată în primul rând de aerobi, deși creaturi mai mari, cum ar fi furnicile, nematodele și viermii oligochaete. Produsele compostabile sunt fabricate din materiale naturale, vegetale, cum ar fi lemnul, hârtia sau materialele plastice biodegradabile. Există diferite tipuri de produse compostabile care necesită procese de compostare diferite. Unele sunt potrivite pentru sistemele de compost casnice și fermele de viermi, în timp ce altele necesită un set specific de condiții disponibile numai în instalațiile comerciale de compostare.

De ce companiile alimentare utilizează în continuare materialele plastice?

Materialele plastice sunt peste tot în sistemul alimentar și au devenit un material dominant datorită durabilității și costului redus. Multe companii alimentare și lanțuri de restaurante optează în continuare pentru modulul de containere din plastic pentru alimente pentru serviciile lor de livrare la domiciliu. Ceea ce aceste companii nu realizează este că aceste materiale plastice de unică folosință pot avea un impact negativ major asupra sănătății umane și asupra mediului. Toate aceste mărci se gândesc la cum să supraviețuiască doar în industria alimentară la costuri mici, deoarece plasticul este ieftin și atunci când este produs în vrac, se generează costuri mai mici, ceea ce îi scutește de marjele de costuri mai mari pe care ar trebui să le facă dacă ar alege verde.

Cum să treci la soluții de ambalare a alimentelor mai sănătoase?

Reducerea, refolosirea și reciclarea sunt trei modalități prin care putem reduce materialele plastice din mediul nostru, reducerea fiind cea mai importantă pentru un viitor zero-plastic. Această problemă poate fi rezolvată prin înlocuirea tuturor recipientelor din plastic, capacelor și cutiilor cu sticlărie, borcane de conservare sau produse compostabile din fibre ecologice, bagass, bambus și alte materiale durabile.

Ce să cumpăr în schimb?

Spre deosebire de plastic, produsele noastre sunt fabricate din bagass din trestie de zahăr și fibre naturale de bambus, care ar putea fi cea mai bună alternativă pentru rezolvarea problemei de plastic de unică folosință și pentru a face din lume un loc mai durabil și mai ecologic. Le poți găsi aici.

Este recomandat să cumperi produse biodegradabile deoarece sunt fabricate din fibre vegetale 100% naturale, complet compostabile, fără plastic și cel mai important, sigure pentru mediu. În afară de aceasta, majoritatea produselor compostabile de bagass 100% rezistente, le poți descompune și în curtea ta ca și îngrășământ! Produsele biodegradabile promit calitatea celui mai înalt nivel și cu încrederea arătată de-a lungul timpului de marile restaurante și lanțuri alimentare precum Burger King, Starbucks, McDonald’s și hoteluri de cinci stele precum Marriott și Hilton, le face o opțiune mai fiabilă pentru nevoile tale de siguranță.

Având în vedere tot ce știm azi despre problemele de mediu și de sănătate referitoare la ambalarea alimentelor de unică folosință, avem nevoie de o abordare care să utilizeze toate punctele discutate mai sus pe măsură ce ne îndreptăm către un mediu mai curat, mai ecologic și mai sigur.

via Redeșteptarea

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)