Asociația pentru Tineri Streets implementează în perioada 15 februarie – 31 iulie 2022 proiectul „Craiova reciclează – Devino selectiv!”

Publicat în Dolj acum 10 luni

Craiova recicleaza – Devino selectivAsociația pentru Tineri Streets implementează în perioada 15 februarie – 31 iulie 2022 proiectul „Craiova reciclează – Devino selectiv!”, ce are drept scop creșterea gradului de colectare selectivă în rândul comunității craiovene. Prin activitățile sale, proiectul se adresează tuturor grupelor de vârstă, promovând un comportament responsabil, calculat și integru față de mediul înconjurător.

O primă activitate a proiectului constă într-o campanie de informare și de educație ecologică. Se vor prezenta informații despre importanța reciclării fiecărui tip de deșeuri, exemple și modele de bune practici.

Altă activitate constă în amplasarea de coșuri de gunoi compartimentate pentru colectarea selectivă și câte o presă pentru pet-uri în 5 blocuri turn din Craiova. În fiecare bloc se vor amplasa și afișe de promovare a proiectului și cu materiale informative despre importanța colectării selective și bune practici de separare a deșeurilor.

De asemenea, în două școli și două grădinițe din Craiova, se vor organiza ateliere de lucru despre importanța colectării selective, prin jocuri și activități specifice. La finalul atelierelor, la expozițiile realizate de școlari și preșcolari vor fi invitași administratori de bloc, părinți și bunicii, care să urmeze exemplul și să continue procesul de colectare selectivă început.

Ultima activitate a proiectului va fi adresată tuturor craiovenilor motivați să colecteze selectiv. În Parcul Nicolae Romanescu vor fi amplasate puncte de colectare, iar cei care se implică vor fi recompensați cu plimbări gratuite cu bicicleta.

Prin activitățile desfășurate în acest proiect, ne propunem să transmitem comunității din Craiova importanța colectării selective. Dorim să accentuăm ideea de a educa cât mai devreme copiii și tinerii,  prin jocuri și ateliere, ca ei să adopte o atitudine de responsabilitate față de mediu și de comunitate. Pentru adulții, atât participanți direcți cât și indirecți, mesajul nostru este că implicarea civică, adaptarea și reeducarea nu au vârstă” – Dorina Lăzărescu.

Mai multe informații despre proiect, se vor regăsi pe pagina de Facebook a Asociației pentru Tineri Streets: https://www.facebook.com/asociatiastreets

Proiectul „Craiova reciclează – Devino selectiv!” este finanțat prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, cu sprijinul Lidl România, susținut de Federația Fundațiile Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Vâlcea.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat de Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat de Lidl România și implementat local la Craiova prin Fundația Comunitară Vâlcea.

Fiecare fundație oferă finanțări de 50.000 Euro în comunitate și mentorat pentru cele mai bune soluții la provocări în mediu și educație. Inițiativele sunt selectate de un juriu neutru și avizat, stabilit local.

Inițiatorii proiectelor, împreună cu echipele lor, aduc schimbările pe care administrația locală și comunitatea le semnalează ca fiind prioritare și relevante.

via Vocea Olteniei

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)