Campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electronice în Satu Mare

Publicat în Satu Mare acum 2 luni

deeeAcțiunile de colectare vor avea loc, la fel ca la prima ediție, la sfârșitul fiecărei săptămâni, în zilele de sâmbătă, începând din 7 octombrie, între orele 10.00-13.00, la cele 16 puncte de colectare amenajate pe raza municipiului Satu Mare.

Acțiunile de colectare vor avea loc, la fel ca la prima ediție, la sfârșitul fiecărei săptămâni, în zilele de sâmbătă, începând din 7 octombrie, între orele 10.00-13.00, la cele 16 puncte de colectare amenajate pe raza municipiului Satu Mare.

Prin acest demers, Primăria Municipiului Satu Mare reamintește sătmărenilor despre importanța fiecărui deșeu electronic în parte, care este dat uitării și care oferă multe resurse importante ce pot fi utilizate în producția de noi echipamente electronice sau altor echipamente.

,,Alături de doamna Békéssy Elisabeta lansăm o nouă campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice. Acțiunile pe care le-am mai organizat în trecut alături de voluntarii Asociației Ecologice ,,Copacul Vieții”  au fost de succes, sătmărenii au scăpat de tone de deșeuri electrice. Ne bazăm în continuare pe spiritul  civic pentru a continua ceea ce am început”, a subliniat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Numai împreună prin efort comun vom reuși să atingem ţinta la reciclare de 65 % pe anul 2023, care, la ora actuală este de 35 %, iar media pe Uniunea Europeană este de 45%.

Câteva lucruri interesante despre reciclare:
•    Reciclarea unui singur telefon mobil ar economisi suficientă energie cât să asigure funcționarea unui laptop timp de 44 ore;
•    Reciclarea unui monitor salvează 745 litri de apă potabilă și previne generarea de aceeași cantitate de apă reziduală. Aceeași cantitate de apă este folosită pentru 10 dușuri;
•    Reciclarea unui telefon mobil economisește 860 kg CO2, echivalentul de emisii pe o distanță parcursă de o mașină care pleacă de la București – Bruxelles și înapoi.

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)