Campanie de colectare a uleiului uzat la Târgu Mureș

Publicat în Recomandari acum 2 luni

ulei uzatPrimăria Municipiului Târgu Mureș ne îndeamnă la spirit civic prin acțiuni de reciclare. În acest sens, au fost amplasate nu mai puțin de 20 de containere pentru reciclarea uleiului uzat, conform anunțului făcut public de reprezentanții primăriei municipiului la data de 5 octombrie pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Containerele au fost distribuite în mai multe zone ale municipiului, anume: Aleea Carpați (strada Carpați – două containere), Bălcescu – Armatei (strada Gării – un container), Adi Endre – Libertății (strada Ady Endre – un container), 7 Noiembrie (strada George Coșbuc – un container), Unirii (strada Iosif Hodoș – un container), Unirii (strada Ștefan Cicio Pop – un container), Tudor (străzile 1 Decembrie, Muncii, Transilvania, Cutezanței, Pomicultorilor, Vrancea – un container), Belvedere (strada Berlin – un container), Mureșeni – Budiului – Doja (străzile Rozmarinului, Hunedoara – un container), 1848 (străzile Lămâiței, Parângului, Petru Dobra – un container).

Reprezentanții Primăriei Municipiului Târgu Mureș au făcut și o atenționare, potrivit căreia uleiul uzat, combinat cu apă, cu diferite uleiuri minerale, cu ulei de motor, cu lichid de frână sau de transmisie, cu produse chimice, cu resturi alimentare sau cu alte deșeuri, nu mai poate fi reciclat.

De asemenea, în cadrul anunțului a fost inclusă și următoarea curiozitate: “Știați că un litru de ulei uzat, folosit la prăjit, contaminează 1.000 de litri de apă și conține anumite substanțe cu potențial cancerigen? 1 kilogram de ulei alimentar uzat = 1 kilogram BioDiesel = 3 kilograme economie de CO2 (Reducerea CO2).”

via Zi-de-zi.ro

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)