Campanie de colectare gratuită a deșeurilor electrice, în municipiul Suceava

Publicat în Suceava acum 3 ani

deeeSucevenii care au acasă echipamente electrice pe care nu le mai utilizează – televizoare, frigidere, calculatoare, monitoare, etc. – care le ocupă inutil spațiu în locuință sau îi și mai încurcă, pot scăpa de ele foarte simplu, cu un apel telefonic.

“Suceava reciclează! Pentru că ne dorim ca sucevenii să conștientizeze importanța reciclării, Primăria Municipiului Suceava, împreună cu Sistemul Național de Colectare DEEE, organizează o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor electrice.

Perioada campaniei este cuprinsă între 12 și 16 iulie.

Se colectează orice aparat electric, electronic sau electrocasnic (DEEE).

Preluarea deșeurilor se realizează prin programare, fără niciun cost, la numărul 0756 031 786. Responsabili pentru un mediu sănătos!”, a anunțat viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

În cadrul campaniei, cei care reciclează primesc garantat două tichete de câte 10 lei, pentru deșeuri de dimensiuni mari (peste 45 kg) de tipul mașini de spălat haine/vase, frigidere, congelatoare, combine/lăzi/vitrine frigorifice, ori un tichet de 10 lei, pentru alte tipuri de deșeuri electrice a căror greutate totalizează peste 35 de kg.

Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile și industriale (non-auto), corpuri de iluminat sau tuburi fluorescente, care nu mai sunt utilizate, intră în categoria DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) și trebuie reciclate. Practic, aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează cu baterii.

DEEE trebuie colectate și reciclate corect, din rațiuni ce țin de protecția mediului înconjurător, de riscul pe care îl reprezintă potențialul lor toxic, precum și de protejarea resurselor naturale ale Pământului.

Echipamentele electrice și electronice au în componența lor elemente nocive pentru mediul înconjurător și pentru populație, cum ar fi: metale grele sau gaze periculoase – elemente care, eliberate în aer, apă sau sol, au efecte dăunătoare, pe termen lung, asupra hranei noastre, a apei pe care o bem sau a aerului pe care îl respirăm.

Legea interzice aruncarea deșeurilor electrice împreună cu gunoiul menajer.

via Monitorul de Suceava

 

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)