Campanie de colectare în Tulcea de Ziua Reciclării Deșeurilor Electrice 2022!

Publicat în Tulcea acum 2 ani
În 14 octombrie, Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice va fi dedicată reutilizării, reparării și reciclării deșeurilor electronice de mici dimensiuni, sub deviza „Predă spre reciclare deșeurile electrice, inclusiv pe cele mici!”.

Echipamentele electrice și electronice de mici dimensiuni aflate la finalul ciclului de viață reprezintă o provocare majoră. Potrivit estimării ONU, doar în 2022 vor fi generate la nivel global 24,5 de milioane de tone de deșeuri electronice de mici dimensiuni. Aceasta înseamnă de patru ori mai mult decât greutatea Marii Piramide din Giza.

Din cauza dimensiunilor mici, obiecte cum ar fi telefoanele mobile, periuțele de dinți electrice, prăjitoarele de pâine și aparatele foto sunt deseori debarasate incorect. Acestea reprezintă o proporție semnificativă din cele 8 procente din toate deșeurilor electronice care sunt aruncate împreună cu deșeurile menajere, acestea fiind apoi eliminate prin depozitare sau incinerate. Acest lucru înseamnă că nu pot fi extrase materii prime importante din conținutul acestora, care sunt astfel risipite.

În județul Tulcea există 36 de puncte ECOTIC de colectare  gratuită a deșeurilor electrice ( 4 în loc. Babadag, 3 în com. Baia, 2 în loc. Măcin, 1 în loc. Sălcioara, 1 în loc. Topolog, 25 în loc. Tulcea). Locația acestor puncte de colectare poate fi aflată accesând link-ul:  https://www.ecotic.ro/puncte-de-colectare/.

Pe această cale, cetățenii județului Tulcea sunt invitați, ca în ziua de 14 Octombrie – Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice 2022, în drumul lor spre magazinele Penny, Altex, Pepco, Germanos, Dedeman (și nu numai) sau spre benzinăriile Petrom, Lukoil, Rompretrol (locații unde sunt amplasate majoritatea containerelor de colectare Ecotic) să se debaraseze de electronicele uzate /nefuncționale din locuințe și să le predea la punctele de colectare menționate.

puncte colectare

via Tulcea Noastră

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)