Sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”, la începutul acestei săptămâni, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat campania națională „Curățăm România!”.
Această campanie se desfășoară în perioada 4 aprilie – 4 mai 2022 și este prima campanie de acest fel din România întrucât implică în mod activ instituțiile de mediu, autoritățile centrale și cele locale, asociațiile de profil, Asociațiile Municipiilor, Orașelor, Comunelor și societatea civilă.
Activitățile au ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deșeuri (plastic, metal, deșeuri de echipamente electrice și electronice, sticlă, hârtie, cartoane, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii și acumulatori, anvelope), inclusiv a gospodăriilor, zonelor de protecţie din jurul lacurilor naturale, a lacurilor de acumulare, cursurilor de apă, digurilor, a canalelor, barajelor şi a altor lucrări hidrotehnice, a câmpurilor și pădurilor de pe raza teritorială a UAT/ADI.
Administrația Bazinale de Apă Crișuri își propune ca, în cadrul acestei campanii, să schimbe percepția și atitudinea autorităților față de starea insalubră a cursurilor de apă, să responsabilizeze și să implice activ comunitatea și, nu în ultimul rând, să ofere riveranilor un model de bune practici prin cele 150 de acțiuni de igienizare programate în această perioadă în bazinul hidrografic Crișuri. ”Pentru că ne dorim să oferim un exemplu, echipă noastră a început în forță acțiunile de igienizare. Am mobilizat 68 de angajați și 89 de voluntari care, în primele patru zile de campanie, au strâns nu mai puțin de 5,32 tone de deșeuri din 14 cursuri de apă. Acțiunile vor continua la fel de intens pe întreaga perioadă de desfășurare a campaniei.” Pásztor Sándor, director ABA Crișuri
Invităm societatea civilă și partenerii noștri să se implice în următoarele acțiuni de voluntariat și împreună să Curățăm România. Puteți urmări evoluția campaniei pe Apele Române Crișuri | Facebook și pe Curățăm România | Facebook.
via Info Oradea
Etichete: Bihor, Campanie de ecologizare, Igienizare râuri, România curată