Campanie de reciclare a deșeurilor electrocasnice, electrie și electronice la Iași

Publicat în Iaşi acum 3 ani

predarea deseurilor de echipamente electrice si electroniceCentrul Municipal de Colectare Iași (CMCI), primul centru municipal universal de colectare a deșeurilor reciclabile din gospodării private, lansează o nouă tombolă pentru ieșenii care aleg să recicleze echipamente electrice și electronice. Aceasta se desfășoară în perioada 17 mai – 9 decembrie 2021 și vizează deșeurile de echipamente electrice (inclusiv becuri și neoane) și bateriile uzate.

Noutatea acestei campanii este ridicarea gratuită de la domiciliu a deșeurilor electrice voluminoase.

Locuitorii din Municipiul Iași vor putea solicita acest serviciu în cadrul campaniei la numărul de telefon 021.9641. Pentru a impulsiona și mai mult ieșenii să colecteze separat și să participe la procesul reciclării, CMCI oferă un card (nominal) de fidelitate, destinat celor care aduc deșeuri la sediul din stradela Grădinari, nr. 26. La fiecare patru vizite, ieșenii vor primi cadou o umbrelă, iar cei care predau deșeuri de echipamente electrice (inclusiv becuri și neoane) și / sau baterii uzate sunt înscriși într-o tombolă unde pot câștiga un LCD sau kituri de baterii reîncărcabile.

CMCI și-a deschis porțile în martie 2016, fiind un proiect rezultat în urma unui parteneriat între Asociația ECOTIC, Primăria Municipiului Iași si Salubris SA. ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a 700 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Circa 200.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC de la înființare (2006) și până astăzi.

via 7est.ro

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)