Ce reprezintă simbolurile de pe recipientele din plastic?

Publicat în Recomandari acum 1 an

plastic reciclat x”Procesul, în urma căruia producem saci și folie, este următorul: se sortează deșeurile pe culori, apoi se spală, se usucă, se transformă în fulgi, fulgii se topesc și în final rezultă niște granule din care se produc saci și folie”

Majoritatea ambalajelor din plastic au inscripționat un cod care ne indică materialul din care este produs.

Pe recipientele din plastic găsiți un triunghi format din 3 săgeți, în mijlocul cărora apare o cifră. Cifrele, de la 1 la 7, indică tipul de plastic folosit de producătorul ambalajului, pentru ca centrele de reciclare să recunoască dacă acel tip de plastic poate fi reciclat sau nu.

Cele mai întâlnite 7 tipuri de plastic sunt:
1. PET (polietilenă terftalată)
2. HDPE (polietilenă de înaltă densitatea)
3. PVC (policlorură de vinil)
4. LDPE ( polietilenă de joasă densitate)
5. PP (polipropilenă)
6. Polistiren (PS)
7. Alte tipuri de plastic.

POLARIS M HOLDING: La stația noastră de sortare si reciclare, sortăm deșeurile din plastic pe categorii și culori. Din deșeurile LDPE producem saci și folie. Procesul, în urma căruia producem saci și folie, este următorul: se sortează deșeurile pe culori, apoi se spală, se usucă, se transformă în fulgi, fulgii se topesc și în final rezultă niște granule din care se produc saci și folie. Înainte de a fi reciclate, deșeurile trebuie colectate separat. Fără îndeplinirea procesului de colectare separată a deșeurilor, nu există reciclare.

via Constănțeanul

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)