Colectarea deșeurilor provenite din activități de construcții în municipiul Cluj-Napoca

Publicat în Cluj acum 2 ani

deseuri constructiiDin categoria deșeurilor de construcții și demolări este permisă colectarea următoarelor deșeuri: beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, amestecuri de beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, fără conținut de substanțe periculoase, polistiren, rigips, vată minerală.

Este interzisă abandonarea acestor tipuri de deșeuri pe domeniul public/privat sau depozitarea lor la punctele gospodărești.

Deșeurile de construcții se transportă în saci rezistenți și nu vor conține poliuretani, sticlă sau pământ.

Cantitățile TOTALE de deșeuri de construcții și demolări, care pot fi predate în centre sunt:

  • 1 mc/lună/persoană, pentru deșeurile care intră în categoria deșeurilor de construcții (beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, amestecuri de beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, fără conținut de substanțe periculoase) acestea se predau cu titlu gratuit;
  • 1 mc/lună/persoană pentru deșeurile de polistiren, rigips și vată minerală. Pentru acestea cetățenii (persoane fizice) vor suporta contravaloarea/mc/lună, în baza tarifului aprobat pentru colectarea, transportul, depozitarea deșeurilor rezultate din activități de construcții și demolări, conform HCL 640/2020 – 37,01 lei/mc TVA inclus.

Deșeurile de construcții și demolări rezultate din gospodăriile populației în urma activităților de amenajare/reamenajare interioară a locuințelor, fără autorizație de construcție pot fi colectate la cele două centre de colectare situate pe str. Bucium (sector I – Rosal) și pe str. Fabricii fn (sector II – Brantner), după următorul program:

  • Centru de colectare str. Bucium: Marți, Joi: 08.00-16.00,
  • Centru de colectare str. Fabricii fn: Luni-vineri: 09.00-17.00, Sâmbătă 08.00-14.00.

Pentru colectarea deșeurilor de la domiciliu, contra cost, tariful de colectare și transport este cel prevăzut în HCL 640/2020 – 37,01 lei/mc TVA inclus, iar cetățenii pot suna la următoarele numere:

  • SC Brantner Veres SA telefon 0364-999
  • SC Rosal Grup SA telefon 0264-987

Pentru nerespectarea colectării selective a deșeurilor se pot aplica sancțiuni, conform OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor:

  • persoane fizice: 5.000-15.000 lei
  • persoane juridice/asociații de proprietari: 20.000-40.000 lei

via Servus Cluj

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)