Colectarea separată a deșeurilor în comuna Lisa, judetul Brașov

Publicat în Braşov acum 3 ani

În comuna Lisa a fost modificat modul de plată al serviciilor de salubritate pe care firma RELIVO SRL le prestează pentru cetăţeni. Fiecare persoană plăteşte, începând cu data de 1 ianuarie 2021, 9 lei/lună cu TVA inclus. Decizia a fost luată în cadrul CL Lisa, când s-a renunţat la plata anuală a gunoiului pentru fiecare familie. Până la sfârşitul anului trecut, fiecare familie din comună achita o taxă anuală de 140 lei, fără să se ţină cont de numărul de persoane.

,,Erau avantajate familiile cu mulţi membri, care achitau aceeaşi taxă ca şi o persoană care locuia singură. Am stabilit ca taxa de gunoi să fie percepută pentru fiecare persoană la 9 lei lunar. Taxa se încasează la casieria primăriei. RELIVO emite lunar factura care evidenţiază cheltuielile legate de salubritate, primăria achită factura, rămânând să încaseze de la populaţie. Evident că  taxa de 9 lei nu acoperă toate cheltuielile, diferenţele care există sunt subvenţionate de la bugetul local. Există cadrul legal pentru a subvenţiona salubritatea de la bugetul local” a explicat Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa. În satele comunei sunt înregistrate 1700 de  persoane. La tariful de 9 lei/persoană/lună, RELIVO are obligaţia să pună la dispoziţia comunei 300 de containere de gunoi.

,,RELIVO ridică gunoiul menajer de 2 ori pe lună, joia, iar deşeurile de plastic odată pe lună, vinerea. Toate deşeurile menajere sunt transportate la FINECO cu maşina proprie. Lunar se colectează din comună cam 30 tone de deşeuri menajere” a mai spus primarul Moga.

via Monitorul de Făgăraș

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)