Colectarea separată a deșeurilor, la Caracal

Publicat în Olt acum 3 ani

Primarul din Caracal, Ion Doldurea, a declarat că este nevoie de colectare selectivă a deşeurilor menajere, pentru a se putea reduce cheltuielile cu gunoiul.

„Una din marile probleme ale oricărei comunităţi este reprezentată de deşeurile menajere. Sunt două feluri de deşeuri: cele care sunt din construcţii şi care, în momentul de faţă, sunt aruncate de jur împreujurul oraşului şi deşeurile menajere care ne costă foarte mult, aproximativ trei miliarde de lei pe lună. Sunt bani cu care am putea să asfaltăm un kilometru de stradă. Sunt aceste costuri pentru că încă nu se face selectarea gunoiului. Vom lua măsuri urgente şi am prins în schiţa asta de proiect de buget pe care o facem pentru anul viitor, aproape printre primele măsuri, achiziţionare a 40 de containere speciale care sunt făcute pentru colectarea selectivă a gunoiului”, a declarat Ion Doldurea.

Centre de colectare deşeuri în județul Caracal

Cele 40 de containere pentru colectarea selectivă a gunoiului vor înlocui cele 40 de ghene din cartierele caracalene.

„Vom înlocui toate  cele 40 de ghene care sunt în cartiere cu acest tip de container închis. Am negociat deja nişte preţuri rezonabile şi cred că putem să ne încadrăm acolo. Sper ca, de data acesta, cetăţenii să înţeleagă că de fapt se face o colectare selectivă a gunoiului, că selectând gunoiul ne scad costurile pe gunoiul menajer şi că numai aşa putem să civilizăm oraşul”, a conchis Doldurea.

via Gazeta noua

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)