Containere noi la Urban Serv pentru colectarea deseurilor reciclabile din Botoșani

Publicat în Botoşani acum 3 ani

containerePlătim mai mulți bani la gunoi pentru că nu aruncăm și nu colectăm selectiv deșeurile. Mai precis, pentru că nu au fost atinse țintele de colectare a deșeurilor, Agenția Fondului pentru Mediu a penalizat municipalitatea și astfel a fost majorată taxa pe salubrizare. Botoșănenii s-au plâns însă că nu au putut să arunce selectiv deșeurile din cauza tomberoanelor ineficiente amplasate la rampele de gunoi. Directorul societății UrbanServ, împreună cu primarul municipiului au venit însă astăzi cu o nouă soluție menită să eficientizeze aruncarea și colectarea selectivă a deșeurilor.

De la 1 iulie 2019 colectarea selectivă a deșeurilor este obligatorie, iar fiecare oraș din România ar trebui să atingă anumite targhete de colectare pentru a nu fi penalizate de Agenția Fondului de Mediu.

Realitatea de la rampele de gunoi, cel puțin în municipiul Botoșani,  este însă alta. Mulți dintre botoșănenii care vor să respecte legea și își strâng selectiv deșeurile, de cele mai multe ori nu au unde să le lase la rampele de gunoi.

Astfel conducerea societății UrbanServ a propus înlocuirea acelor tomberoane ineficiente cu  module de mari dimensiuni, în care botoșănenii pot să arunce hârtie și cartoane.

Directorul societății Urban Serv, Gabriel Tănase spune că după ce aceste contaienere vor fi amplasate la rampele de gunoi, vor fi făcute și module pentru alte tipuri de deșeuri.

Pentru aceste module în care botoșănenii vor arunca hârtie și cartoane socioetatea Urban Serv s-a folosit de bani din fonduri proprii. Gabriel Tănase spune că astfel s-au economisit foarte mulți bani.

Amenzile pentru cetățenii care nu se conformează și nu colectează și aruncă deşeurile selectiv pot ajunge până la 2.000 de lei, iar pentru persoanele juridice, care nu respectă noile reglementări, sunt între 20.000 şi 40 000 lei.

via Somax TV

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)