Corpul de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud trece la acțiune și va verifica atent cum este selecat gunoiul, pentru a putea fi reciclat

Publicat în Bistriţa-Năsăud acum 2 ani

corpul de control adi deseuriCorpul de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud trece la acțiune și va verifica atent cum este selecat gunoiul, pentru a putea fi reciclat. Vor fi verificate pubelele din zonele de case, platformele de la blocurile de locuințe, dar și agenții economici. Iată mesajul transmis azi de către directorul A.D.I. Deșeuri, Cristian Marius Niculae.

Cetățenii sunt principalii actori în colectarea selectivă a deșeurilor.
♻️ Una din prioritățile noului Corp de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud va fi verificarea modului în care se face separarea corectă a deșeurilor la sursă și predarea lor în recipienții corespunzători fiecărei fracții operatorului de colectare – Supercom. Această acțiune se va realiza prin:
👉 Inspectarea pubelelor galbene pentru fracția plastic-metal și a celor negre destinate fracției reziduale, în zonele de case din județul nostru;
👉 Monitorizarea platformelor semi-îngropate de colectare din zonele de blocuri și din zonele de case;
👉 Verificarea modului de colectare a deșeurilor de către operatorul de salubritate Supercom SA;
👉verificarea modului de tratare și depozitare a deșeurilor de către operatorul Vitalia;
👉 Verificarea agenților economici în ceea ce privește colectarea selectivă și gestionarea deșeurilor conform prevederilor legii.
🆘 În urma acțiunilor de informare întreprinse până în prezent de Corpul de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud, am observat că multe pubele galbene conțineau deșeuri care nu aveau ce căuta la fracția plastic-metal:
➡️ Deșeuri provenite din construcții;
➡️ Deșeuri reciclabile murdare;
➡️ Deșeu provenit din sacul de aspirator;
➡️ Deșeuri din material textil;
➡️ Măști sanitare folosite;
➡️ Deșeuri provenite din alimente;
‼️ Dacă cetățenii județului Bistrița-Năsăud nu vor selecta separat corect deșeurile reciclabile, pubelele neconforme nu vor mai fi ridicate de către operatorul de salubritate Supercom până ce aceste deșeuri nu vor fi separate corect de utilizatori, iar dacă situația persistă se va ajunge și la amenzi pentru cei care nu respectă legislația română în privința deșeurilor.
♻️ Cu toții trebuie să facem eforturi pentru a colecta separat corect deșeurile pentru a proteja mediul înconjurător și pentru a avea un județ curat.
♻️ Haideți să le punem pe toate la locul lor.

via Observator de Bistrița-Năsăud

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)