Cugirul înființează un centru de colectare prin aport voluntar

Publicat în Alba acum 4 luni

centru colectare voluntarAleșii Cugirului au aprobat în ședință ordinară, proiectul privind necesitatea, oportunitatea și potențialul economic al investiției „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar”, propus la finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 3 – Managementul deșeurilor.

Orașul Cugir se angajează să finanțeze toate sumele, reprezentând cheltuieli care ar putea fi declarate neeligibile rezultate din documentațiile tehnico-economice/contractele de lucrări, ce pot apărea pe durata implementării proiectului

Cuantumul lucrărilor va fi prevăzut în bugetul Orașului Cugir pentru perioada de realizare a investiției, în cazul obținerii finanțării.

„Orașul Cugir se angajează să suporte cheltuielile de mentenanță a investiției pe o perioadă de minimum 5 ani de la efectuarea ultimei plăți. Numărul de locuitori deserviți de proiect este de 25.487 persoane conform datelor INS privind populația după domiciliu la 1 ianuarie 2021.

Prin intermediul componentei C3 — Managementul deseurilor din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se urmărește accelerarea procesului de extindere și modernizare al sistemelor de gestionare al deșeurilor în România, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economie circulară.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului propus la finanțare este în cuantum de 778.720 euro, fără T.V.A., valoare integral eligibilă, reprezentând 3.830.914 lei fără T.V.A.
Orașul Cugir se angajează să finanțeze toate sumele, reprezentând cheltuieli care ar putea fi declarate neeligibile rezultate din documentațiile tehnico-economice/contractele de lucrări, ce pot apărea pe durata implementării proiectului”, se arată în Referatul de aprobare a proiectului întocmit de primarul Adrian Teban.

via Cugirinfo.ro

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)