Primăria Comunei Miroslava va înființa un centru de colectare prin aport voluntar (CAV) a deșeurilor

Publicat în Iaşi acum 2 ani

deseuri electrice xPrimăria Comunei Miroslava va înființa un centru de colectare prin aport voluntar (CAV) a deșeurilor. Proiectul a fost depus astăzi spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea totală a investiției este estimată la 3,83 milioane lei, fără TVA. Consiliul Local al Comunei Miroslava a aprobat hotărârea privind aprobarea notei de fundamentare și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții în cadrul unei ședințe care a avut loc miercuri, 21 septembrie.

CAV Miroslava va deservi întreaga comună și va asigura colectarea separată a deșeurilor care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri (deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de gradină, deșeuri din construcții și demolări).

Obiectivul urmează a fi implementat în aproximativ doi ani și va fi construit pe un teren cu o suprafață de 2.419,2 metri pătrați, situat în extravilanul satului Valea Adâncă (zona padocului). Amplasamentul se încadrează în criteriile legale privind distanța, precum și celelalte prevederi ale Ordinului Ministrului Sănătății nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației, cu modificările și completările ulterioare.

Înființarea CAV Miroslava va consta în lucrări precum:

  • platformă carosabilă pentru amplasarea containerelor de tip ab-roll pentru deșeuri și circulația autoturismelor cetățenilor care aduc deșeuri, respectiv a camioanelor (cap tractor) care aduc/ridică containerele de mai sus;
  • platformă betonată pentru amplasarea containerelor de tip baracă;
  • canalizare pentru colectarea apelor pluviale;
  • zonă verde cu gazon și plantație perimetrală de protecție;
  • copertină pe structură metalică ușoară pentru protecția containerelor deschise;
  • împrejmuire a amplasamentului cu gard din panouri bordurate prinse pe stâlpi rectangulari din oțel, cu poartă de acces culisantă (acționare manuală);
  • în zona de acces principal se va monta un cântar carosabil pentru camioane (cap-tractor).

via Telem.ro

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)