De ce trebuie să colectăm separat deșeurile reciclabile de cele reziduale?

Publicat în Constanţa acum 2 ani

Polaris deseuri recclabile rezidualePolaris M Holding: Vin sărbătorile de Crăciun, asta înseamnă o creștere semnificativă a producției de ambalaje. Din păcate, multe dintre acestea ajung la coșul de gunoi, fără a fi sortate. Ce sunt deșeurile reziduale? Dar cele reciclabile? De ce este necesar să colectăm separat?
Deșeurile reziduale sunt acele deșeuri care nu pot fi reciclate și care trebuie colectate separat de deșeurile reciclabile.
Deșeurile reciclabile sunt acele deșeuri care pot fi reciclate și valorificate, după ce au fost colectate separat. Colectarea deșeurilor reziduale împreună cu cele reciclabile înseamnă compromiterea deșeurilor reciclabile și, astfel, materialul reciclabil devine mult mai greu sau, uneori, imposibil de reciclat și valorificat.

Ce trebuie să facem noi, pentru a colecta separat deșeurile?

Pasul 1. În fiecare casă trebuie să existe 2 coșuri de gunoi. Unul pentru material reciclabil și unul pentru deșeuri reziduale.
Pasul 2. Depuneți deșeurile reciclabile și pe cele reziduale în recipientele corespunzătoare.
Dacă locuiți la casă, depozitați doar deșeuri reziduale în pubela neagră și deșeuri reciclabile în pubela galbenă.
Dacă locuiți în zona de blocuri, depozitați deșeuri reziduale în containerele metalice sau în platformele modulare, iar deșeurile reciclabile în containerele galbene, în containerele de tip iglu și în cele galbene.

 

via Mangalia News

 

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)