Deșeurile reciclabile vor fi colectate pe patru categorii în Târgu Mureș, începând din ianuarie 2022

Publicat în Mureş acum 1 an

colectare selectiva scoliÎncepând din 17 ianuarie 2022 Primăria Municipiului Târgu Mureș prin operatorul de salubrizare începe primul proiect de colectare selectivă a deșeurilor din istoria orașului – a anunțat primarul Soós Zoltán, în cadrul unei conferințe de presă, susținută astăzi, 20 decembrie 2021. Pentru început, colectarea selectivă va fi implementată în zonele cu locuințe individuale (zona de case), adică vor fi vizate aproape 7 mii de gospodării din Târgu Mureș.

„În ultimele luni din acest an am avut discuții ample și numeroase, pe tema salubrizării. Scopul era să încheiem un contract care deservește locuitorii orașului, și care este agreat de ambele părți. Iată, că am ajuns la o variantă bună, și putem începe colectarea selectivă – a spus primarul Soós Zoltán.

Deșeurile reciclabile vor fi colectate pe patru categorii, în saci de culori diferite: plastic/metal (galben), hârtie/carton (albastru), sticlă (verde), respectiv deșeuri biodegradabile, care pot fi puse în saci de altă culoare. Sacii colorați (galben, albastru și verde) vor fi asigurați de către operator.

Operatorul va colecta sacii cu deșeuri selective amplasați în fața gospodăriilor săptămânal, de luni până sâmbătă, între orele 7.00 și 15.00, după un program prestabilit, pe străzi. Deșeurile selective nu se colectează în aceeași zi cu deșeurile menajere (procedura de colectare a acesteia din urmă nu suferă modificări și nu este influențată în niciun fel de colectarea selectivă). Sacii vor fi ridicați de mașini distincte (în funcție de categoria de deșeuri,) care nu vor circula neapărat în tandem, dar vor respecta programul prestabilit.

„După implementarea programului la case individuale, în primul trimestru a anului 2022 proiectul va fi extins, pas cu pas, printr-un program pilot, la blocuri. Primăria Târgu Mureș a demarat deja licitația pentru infrastructura necesară” – a declarat primarul Soós Zoltán.

Primăria Târgu Mureș are o procedură de licitație, care se încheie în luna ianuarie, prin intermediul căreia vor fi achiziționate 216 containere, asta însemnând că în viitorul apropiat orașul va avea infrastructura pentru 72 de platforme din totalul de 168, necesar. Edilul a declarat, că până la sfârșitul anului viitor toți târgumureșenii vor avea posibilitatea de a colecta selectiv.

via Punctul.ro

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)