Dezbateri în Dolj: Sistem hibrid de taxare pentru deșeuri și groapă de gunoi exclusiv pentru mediul rural

Publicat în Dolj acum 3 ani

Autoritățile județene din Dolj au în vedere, în privința colectării deșeurilor, crearea unui sistem hibrid de taxare (taxă fixă+tarif suplimentar pentru persoanele fizice care depășesc cantitatea de deșeuri prevăzută în taxa de bază) și dotarea fiecărei mașini de colectare cu sistem de cântărire și soft pentru stabilirea sumei de plată pentru fiecare persoană în parte.

O dezbatere în acest sens a avut loc, luni, la sediul CJ Dolj, la care au participat o parte dintre primarii din Dolj, reprezentanți ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară EcoDolj și ai Prefecturii Dolj.
„Am pus în discuție o serie de măsuri care să ducă la creșterea capacității de colectare și diminuarea presiunii financiare pentru bugetele unităților administrativ-teritoriale. În principal, se dorește crearea unui sistem hibrid de taxare, taxă + tarif suplimentar pentru persoanele fizice care depășesc cantitatea de deșeuri cuprinsă în taxa de bază. Conex acestei solicitări, se impune dotarea fiecărei mașini de colectare cu sistem de cântărire și soft, pentru stabilirea sumei de plată pentru fiecare persoană fizică în parte. Am hotărât să preluăm aceste solicitări și să înaintăm o cerere către Ministerul Fondurilor Europene, pentru a obține acordul de modificare a contractului de implementare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, printr-un sistem mixt taxă-tarif”, a explicat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Acesta a mai spus că a fost solicitată și construirea unei gropi de gunoi care să deservească exclusiv comunele doljene, pentru a avea astfel un nivel de taxare echitabil și realist comunităților din rural și urban mic.

„În acest sens, vom trimite o adresă semnată de către primari, de către Consiliul Județean Dolj, dar și de către reprezentanții Guvernului în teritoriu, către Agenția Națională pentru Protecția Mediului, pentru a obține acordul necesar de construire a acestui depozit de deșeuri al județului”, a menționat Vasile.
Aceste dezbateri vor continua, marți, cu ceilalți edili doljeni.

via CraiovaForum

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)