ECOTIC colectează gratuit deșeurile DEEE și în Roșiorii de Vede

Publicat în Teleorman acum 3 ani

Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil.

În perioada 31 august – 4 septembrie 2020, ECOTIC, ADI Teleorman și Primăria Roșiorii de Vede îndeamnă locuitorii orașului Roșiorii de Vede să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de minim 5kg cumulate să fie înscrisă automat la tombolă, având șansa să câștige unul dintre următoarele premii: mașină de făcut pâine, aspurator fără sac, mașină de tocat carne și mixer de mână.

Punctul de colectare pentru deșeurile electrice și electronice se află la sediul Primăriei Roșiorii de Vede.

Locuitorii orașului Roșiorii de Vede beneficiază de serviciul gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoase, apelând numărul de telefon 0247 466 936. Colectarea de la domiciliu se va face respectând cerințele sanitare și de siguranță.

„Campania Orașe Curate este bine-venită în orașul Roșiorii de Vede. Misiunea ei de a conștientiza publicul larg asupra importanței predării în mod corect a deșeurilor electrice și electronice este dublată de crearea unui punct temporar de colectare și a unui serviciu de ridicare de la domiciliu. Primăria susține aceste eforturi, punând accentul pe importanța colectării corecte a deșeurilor electrice ca un pas important în implementarea economiei ciruclare și protecția mediului.” declară Oana Fulgheci, Șef birou monitorizare Asociația de Dezvoltare Intercomunitara Managementul Deșeurilor Teleorman

„Orașe Curate” Roșiorii de Vede face parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Prin intermediul acesteia, ECOTIC își propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene și să informeze publicul românesc asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale precum și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat, în mediul urban și rural. Detalii despre campanie pe fiiintara.ecotic.ro

Centre de colectare deşeuri în Roșiorii de Vede

Centre de colectare deşeuri în Județul Teleorman

Deseuri colectate in Județul Teleorman: 

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)