Elevii de la ”Cuza Vodă” Huși, acțiune de colectare a materialelor reciclabile, dedicate Zilei Păsărilor

Publicat în Recomandari acum 2 săptămâni

reciclareMomentele dificile prin care este nevoită omenirea să treacă ne-au determinat pe mulți dintre noi să conștientizăm importanța protejării planetei. Realitatea cotidiană nu mai corespunde cu mentalitatea noastră anterioară, cea în care puneam de fiecare dată natura pe locul doi, în detrimentul propriilor beneficii.

Factorul perturbator, pandemia de Coronavirus, a afectat viața tuturor, dar în special a elevilor, indiferent de anul de studiu. Astfel, elevii își desfășoară cursurile respectând normele impuse: purtarea măștii, a mănușilor, menținerea distanțării sociale și minimizarea contacului fizic.

În ciuda tuturor acestor piedici, noi, elevii Colegiului Național “Cuza Vodă” din Huși, am realizat o amplă acțiune de colectare selectivă de materiale reciclabile, extrem de dăunatoare mediului: sticlă, PET, acumulatori și baterii uzate, electrice și electrocasnice, hârtie și doze de aluminiu. Activitatea noastră este dedicată Zilei Păsărilor, 1 aprilie, și totodată Lunii Pădurii, 15 martie-15 aprilie, din calendarul ecologic.

Încă o dată, am demonstrat că există un mic ecologist în fiecare dintre noi și că împreună putem face fapte extraordinare, benefice mediului înconjurător. Am avut susținerea părinților noștri, a Societății Alvaliv și mai ales a domnilor profesori care ne îndrumă și ne încurajează în toate demersurile ecologiste. Unindu-ne forțele, am reușit să ne atingem scopul propus, și anume colectarea a aproximativ 1.700 kg de hârtie, 125 kg PET, 560 de acumulatori și baterii uzate, 115 kg de sticlă, precum și diverse electrocasnice.

Dincolo de beneficiile evidente ale activităților de colectare, se regăsesc și factori motivaționali: lucrul în echipă și cultivarea spiritului ecologist.

Luca Roberta și Petrea Adelina (clasa a XI-a SN1)

via Monitorul de Vaslui

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)