Ghidul de colectare a deșeurilor distribuit de S.C. RER VEST S.A

Publicat în Recomandari acum 4 luni

rer vestGhidul de colectare distribuit de S.C. RER VEST S.A. poate fi consultat și în format electronic accesând link-ul https://rervest.ro/utile/ghid-de-colectare/ . Pentru informații suplimentare cu privire la colectarea selectivă și la nerespectarea drepturilor/obligațiilor contractuale, utilizatorii serviciului de salubrizare pot apela serviciul de dispecerat al prestatorului SC RER VEST SA la:

  • 0374885693 – Program telefonic (luni – vineri) 07:00 – 19:00

  • 0259433195 – Program telefonic (luni – duminică) 19:00 – 07:00

  • 0259433195 – Program telefonic (sâmbătă – duminică) 07:00 – 19:00

 

În perioada 4 ianuarie – 7 ianuarie 2022, Primăria Oradea a continuat campania de verificare a modului de colectare selectiv a deșeurilor reciclabile și biodegradabile de către utilizatorii serviciului public de salubrizare (persoane fizice, persoane juridice) din zona de case de pe străzile Colinelor, Bartok Bela, Rafael Sanzio, Branului, Primăriei, Ep. Mihai Pavel, Jean Calvin, Piața Unirii, precum și la un număr de 11 asociații de proprietari de pe străzile Ștefan cel Mare și Milcovului.

Controalele au fost efectuate prin patrule mixte compuse din reprezentanți ai Primăriei Municipiului Oradea, S.C. RER VEST S.A și S.C. ECO BIHOR S.A, cu sprijinul Direcției Poliției Locale Oradea.

În urma controlului efectuat la fracția de deșeu reciclabil la un număr de 257 utilizatori ai serviciului de salubrizare de pe străzile Primăriei, Ep. Mihai Pavel, Jean Calvin, Piața Unirii, s-a constatat că 123 utilizatori au scos recipienții /sacii în vederea colectării și transportului de către operatorul de salubritate. Din aceștia, 4 nu au colectat corespunzător.

La controlul efectuat la fracția de deșeu biodegradabil, s-au verificat un număr total de 170 utilizatori ai serviciului de salubrizare de pe străzile Colinelor, Bartok Bela, Rafael Sanzio, Branului. Din aceștia, un număr de 42 utilizatori au scos recipienții în vederea colectării și transportului de către operatorul de salubritate, deșeuri neconforme fiind identificate la un număr de 14 de generatori de deșeuri Deșeul biodegradabil a fost precolectat corect la 5 asociații de proprietari din cele 11 verificate.

În urma controalelor efectuate, Poliția Locală a aplicat 18 avertismente persoanelor fizice și 6 asociațiilor de proprietari, urmând că la viitorul control neconformitățile constatate să fie sancționate cu amendă.

Primăria Municipiului Oradea dorește să mulțumească tuturor utilizatorilor serviciului de salubrizare menajeră care au înțeles și au aplicat corect regulile de colectare selectivă.

Atragem atenția locuitorilor asupra faptului că toate categoriile de utilizatori ai serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de locatari, agenți economici, instituții publice) au obligația legală de precolectare separată a deșeurilor pe care le-au generat în propria gospodărie sau ca urmare a activităților lucrative pe care le desfășoară, în recipientele distinct inscripționate asigurate de operatorul serviciului.

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)