Iaşi: Deşeurile electrice şi electrocasnice vor fi strânse cu “Tramvaiul reciclării”

Publicat în Iaşi acum 3 ani

tramvaiul reciclariiÎn municipiul Iași a fost pus în funcțiune un tramvai destinat colectării aparatelor electrice și electrocasnice care sunt scoase din uz.

Valoarea proiectului se ridică la 70 de mii de lei, din care 40 de mii de lei au reprezentat amenajarea și repunerea în funcțiune a unui tramvai de la Compania de Transport Public Iași.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, ne-a precizat că ineditul proiectului constă în faptul că posesorii vechilor aparate electrocasnice le pot lăsa în locuri special amenajate în spațiile de tramvai. De asemenea, puncte de colectare sunt amenajate la capetele traseelor tramvaielor din cartierele Dacia, Canta, Copou și Fortus.

Directorul Salubris Iași, Cătălin Neculău, ne-a declarat că se dorește ca în acest fel să crească procentul de colectare a deșeurilor electrocasnice, în municipiul Iași, procent care este unul dintre cele mai scăzute din Europa.

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI IAȘI, ASOCIAȚIA ECOTIC ȘI COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC împreună cu SALUBRIS S.A. în calitate de principală instituţie a administraţiei publice locale implicată în managementul mediului, DAU STARTUL PROIECTULUI “DEȘEURILE ELECTRICE SUNT TRANSPORTATE ELECTRIC spre RECICLARE”.

SCOPUL ACESTUI DEMERS ESTE DE A INFORMA CETĂȚENII PRIVIND COMPORTAMENTUL CORECT FAȚĂ DE DESEURILE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE SI ELECTRONICE ȘI DE A OFERI SOLUȚII CONCRETE PRIVIND DEBARASAREA DE ACESTEA.

Lansarea campaniei are loc în data de 01 APRILIE 2021 în Rond Tg. Cucu urmând ca Tramvaiul Reciclării să își continue traseul prin cartierele din municipiul Iași.

Particularitatea acestei campanii constă în interacțiunea directă cu ieșenii și preluarea deșeurilor electrice și electrocasnice din apropierea domiciului lor.

În acest mod ne propunem să contribuim la atingerea obiectivelor dezvoltării durabile prin schimbarea mentalității oamenilor și dezvoltarea capabilității comunității ieșene de a utiliza resursele in mod rațional și eficient.

Tramvaiul Reciclării va merge prin cartierele municipiului în zilele de sâmbătă și duminică în intervalul orar 9.00 – 16.00 și va staționa în stațiile prestabilite după cum urmează:

 09.00 – 10.00 stația tramvai capăt DACIA
 11.00 – 12.00 stația tramvai capăt CUG (Tehnopolis)
 13.00 – 14.00 stația tramvai capăt Copou
 15.00 – 16.00 stația tramvai capăt Canta

Preluarea deseurilor se va efectua cu un TRAMVAI modificat astfel încât să putem încărca, colecta și transporta DEEE-uri către Centrele de Colectare din municipiu.

Costurile acestui proiect s-au ridicat la aproximativ 45.000 lei și includ toate cheltuielile efectuate cu amenajarea TRAMVAIULUI DE COLECTARE D.E.E.E.

Primăria Municipiului Iași și Salubris SA vor continua să se implice activ în proiecte complexe, inedite și eficiente pe linie de protecția mediului și dezvoltare durabilă.

Invităm și pe această cale comunitatea locală să fie alături de noi, să sprijine și să contribuie la dezvoltarea acestor proiecte, gândite special pentru ieșeni.

via Radio Iași

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: , , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)